diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: april 2022

Sommerhuset er solgt

Det er virkelig lidt mærkeligt at skrive den overskrift. Nu har jeg gået og ventet på, at det skulle ske, forberedt mig på det – men så er det alligevel lidt underligt, når det sker. Lidt vemodigt – men også et godt skridt på livets nye vej. For der ligger en grund og venter på, at der kan bygges et nyt lille træhus der.

Men nu skal der først siges ordentlig farvel til Kærnehuset. Det er stadig udlejet en del, så jeg får rig lejlighed til den næste måned at komme herned, være i huset og bare nyde duften af træ, glæde mig over alle de gode ting i og ved huset. Alt sammen noget, som nu gives videre til de nye ejere.

Jeg når lige at få glæden af mine første asparges 🙂 De står midt blandt alt andet i et højbed, og kommer så fint frem netop nu. Jeg glæder mig til at smage dem – og håber de kommende ejere også sætter pris på asparges 🙂

Der kommer helt sikkert flere glimt fra Kærnehuset den næste måned. Men lige nu skal tanken helt falde på plads – at en drøm gives videre.

God weekend.

Jette

Til foredrag – altid ny inspiration

Ole og jeg var til foredrag i aftes. Det holder jeg meget af, og langt de fleste gange så går man opløftet fra et foredrag. Nye tanker, ny inspiration og nye vinkler – alt sammen noget man så selv kan tænke lidt videre over bagefter.

Og dette at møde mennesker i den virkelige verden – det er også altid interessant. Så gennem tiden har jeg været til ret mange foredrag 🙂

Første forsøg med dåbskage

Inden længe skal mit lille barnebarn døbes. Og det bliver en festlig dag – det ved jeg med sikkerhed allerede nu 🙂 Jeg har fået lov til at døbe hende, og brodere navn på dåbskjole – og bidrage med en dåbskage.

Så jeg er i gang med de første forberedelser 🙂 I weekenden blev der bagt en dåbskage – eller det er nu mest af alt en lidt opgraderet Othellolagkage. Men derfor skal der øves lidt alligevel. Farven på marcipanbåndet er blevet til den lidt mørke side. Og der kunne også fint være mere creme inde i kagen. Så der kommer en version to 🙂

Inspirationen er fra Instagram og Maja Vase. Hun laver de smukkeste og mest skarpe kager – virkelig imponerende. Der fulgte dog ikke en opskrift med her, så det er mine mål, der er i opskriften her.

Dåbskage version 1 (16 cm i diameter)

Konfirmation – og næsten klar

På søndag er der allerede konfirmation her i Hejnsvig kirke. Det er en gammel tradition, at det er sidste søndag i april. I år er det så også første søndag efter påske, så det føles lidt, som om at den ene store højtid slet ikke er forbi, før den næste store begivenhed banker på døren.

Men det er nok mest præsten, der tænker sådan 🙂 Konfirmanderne er i hvert fald klar. Vi mødtes i går til generalprøve, og de roterede rundt og havde hovedet fyldt med alt muligt. Men det skal nok gå godt på søndag – når alle møder op med nyredt hår og fine kjoler og nypudsede sko. Nåh nej, det sidste sker næppe, jeg tror det er mere praktiske sko, de unge mennesker bruger i dag.

I dag får jeg skrevet det sidste, afleveret navnesedler og bibler i kirken, trykt sangark og håber alt falder på plads.

Konfirmanderne har selv – med lidt hjælp – skrevet en sang til dagen. Her lyder et af versene:

Aller er samlet

i kirken i dag.

Himlen er blå,

der er blomster og flag.

Fuglene nynner

en smuk melodi.

Gid vores dag bliver

fuld af værdi.

Jeg håber alle deres ønsker går i opfyldelse.

God weekend.

Jette

Efterklang

Vi er på den anden side af påsken. Men denne uge begyndte dog med en helligdag – 2. påskedag, og det er lidt som tonerne fra påsken stadig sidder tilbage i hovedet, som en efterklang. Og det er netop det gode ved vores højtider, at de fylder mere end blot lige selve højtidsdagen. Vi glæder os til, at det kommer, og de kaster sine stråler over os, når vi har fejret dem. Efterklangen sidder i kroppen.

Glædelig påske

Det er påske! Alting springer ud,

alle knopperne er lige ved at briste,

det er livet, der vil leves. Det er Gud,

der vil trøste alle os, der måtte miste.

Og når Gud gir liv

og gør det underfuldt og grønt,

blir det påske og opstandelse

og skønt! (Holger Lissner)

Citatet er fra en salme, som Holger Lissner skrev tilbage i 1993. Og den er lidt et modsvar til Poul Dissings: “Det er forår, alting klippes ned ….” Og hvor Holger Lissner helt bevidst holder fast i den positive vinkel – noget springer ud og spirer frem. Det er en underfuld tid i naturen netop nu.

Et år ældre

Jeg havde fødselsdag forleden. Hyggeligt og stille og roligt – og i år fyldte jeg det samme, som årstallet jeg er født i 🙂 1961 – 61 år. Lidt unødvendig tankevirksomhed, men da meget sjovt.

Præcis som jeg da jeg sad og kiggede på instrumentbrættet i bilen i går. Det gav heller ikke så meget mening – bortset fra, at der var mange af de samme tal. Det synes jeg altid er lidt sjovt. Jeg har vist et eksempel på det tidligere 🙂

Brydebrød med krydderurter og parmesan

Jeg sad og tænkte på, hvad der kunne være muligt at servere til en kop kaffe efter en aftengudstjeneste skærtorsdag aften.

Jeg har for mange år siden bagt et brydebrød – det så sådan ud. Men i dag har jeg bagt et, der har mindre boller og så med fyld.

Brydebrød med fyld

Værtindegaver

Eller måske bare en lille hilsen, fordi man gerne vil glæde en. Uanset anledning, så er de små ting lavet med limteknik ret anvendelige til netop det formål. Synes jeg 🙂

Gaven kommer så til at bestå af en ting, som jeg selv har lavet – ud af visne materialer fra haven – og så en ny indkøbt lille blomst. Så bliver det både noget personligt og anvendeligt.

Tørretid

I aftes var jeg sammen med nogle gode venner samlet for at øve os i limteknik. Et par af os havde været med på kurset i efteråret, men nu skulle vi så prøve det igen på egen hånd. Og så er det bare hyggeligt at være sammen med andre om noget kreativt.

Så mens der blev snakket og klippet grene i små stykker og rørt lim i anseelige mængder – så lykkedes det os også at lave nogle dekorationer. Eller rettere det, som skal blive til dekorationer. For det er det lidt særlige ved netop limteknik – at nok fik vi fyldt forskellige forme og lavet små manchetter – men det er først når det hele er tørt og igen vendes ud af formene, at vi kan se resultatet.

Så endnu ventes der – det er tørretid. Det tager en til to dage, før limen er tørret ind og plastikken forsigtigt kan tages af.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal