Jeg blev virkelig glad forleden – for i en genbrugsbutik fandt jeg lige, hvad jeg havde gået og ledt efter: En broderiramme!

Jeg har faktisk aldrig brugt en før. Men husker, at min mor havde en, men den er helt sikkert blevet smidt ud, da vores hjem blev tømt. Og nu har jeg spurgt rundt om, om nogen havde en liggende, jeg kunne låne – uden held.

Og jeg kommer heller ikke til at bruge den broderiramme særlig meget – så jeg var ikke lige til sinds til at gå på nettet for at finde en ny. Så derfor var det virkelig en fornøjelse lige at falde over en i en genbrugsbutik, jeg aldrig før har besøgt.

Og nu spørger du måske, hvad en broderiramme er 🙂 Det er en ring, som man kan spænde sit broderistof op på – så det bliver spændt ud, og ligger stramt lige til at sy på. Man kan også sagtens holde stoffet i hænderne, men til noget broderi er det en fordel at spænde det ud.

Som nu, hvor jeg skal brodere navne på en dåbskjole. Kjolens stof er jo ikke broderistof, så derfor kan jeg ikke umiddelbart sy korsting på kjolen. Men her kommer broderirammen mig til hjælp 🙂

Jeg lægger noget hørstof oven på det hvide stof, og spænder det fast – så har jeg et stof jeg kan brodere på. Og efterfølgende trækker jeg alle hørstoffets tråde ud, så kun broderiet bliver tilbage på det hvide stof. Mon det gav mening 🙂 ??

Billederne er fra min prøve. Dåbskjolen, som navnene skal broderes på, ligger stadig fint gemt i sin pose. Jeg skal lige tage tilløb, inden jeg går i gang med at sy på den fine gamle kjole. Den er lavet af min mors brudekjole og har kniplinger, som jeg tror, hun selv har lavet. Så det er en ældre kjole – jeg var den første, der blev døbt i den tilbage i maj 1961 🙂

God onsdag.

Jette