Bag Bagning med Budget mm er jeg – Jette Holm Rosendal (født i 1961 i Vendsyssel).

I mit civile liv er jeg sognepræst i to mindre landsogne på Vestfyn. Et dejligt sted, både at bo, leve og virke – de mange år på samme sted vidner lidt om det.

Jeg bor i en gammel, velisoleret præstegård. Så plads er der nok af, både ude og inde. Og det er dejligt, hele huset bliver brugt og haven nydes. Jeg har ikke specielt grønne fingre, så det meste af haven er udlagt i græs. Her bliver der slikket sol og spillet badminton – og under de store træer er der fantastisk skygge, perfekt til at sidde og læse i en bog.

Familien består ud over mig – af mine tre børn: Trine, Mette og Peter. De er alle tre flyttet hjemmefra, og rejst til henholdsvis Horsens, Odense og Århus, men kommer ret jævnlig forbi 🙂 Eller jeg benytter lejligheden og kører en tur nordpå.

Jeg blev enke i 2008. Men fandt i 2015 den sødeste kæreste, Ole, som jeg i juli 2016 er blevet gift med. Så jeg har nu fået det bedste følgeskab på livets vej.

Bagning med Budget mm – navnet er sammensat. Budget refererede til Føtex discount mærke (som siden har ændret navn). Og bagning er bare min store interesse. Mm – med mere – giver mulighed for at skrive om stort og småt set gennem mine briller.

Jeg har ikke nogen uddannelse inden for bagning overhovedet – men min mor har bagt utrolig meget op gennem min barndom. Så noget har jeg lært og set der, og ellers har jeg bare kastet mig ud i det. Jeg nyder det kreative element i bagningen. Og dette at se noget forvandle sig undervejs – fra enkle ingredienser til at ende som flotte og smagfulde brød og kager.

Jeg nyder selvfølgelig lækre ingredienser – special mel, delikat chokolade, fede vaniljestænger og solgule æggeblommer.

Men jeg synes, det er vigtigt at vise og fortælle, at der kan også godt bages lækre ting med billigere produkter. Hvis varedeklarationen stort set er ens på to produkter, så vælger jeg gerne det billigere frem for det med mærkenavnet. Eneste undtagelse er, hvis der er for mange E-numre i. Dem vil jeg gerne begrænse brugen af.

Bagning med Budget mm – her håber jeg at kunne give bageglæden videre.

Men også skrive om, hvad der ellers optager mig i hverdagen.

Der vil være tanker om bæredygtighed og hvordan vi tager vare på den jord, vi er betroet. De tanker tog for alvor fart, da jeg i 2016/2017  byggede et lille FSC certificeret træsommerhus – miljørigtigt, bæredygtigt og med et lille CO2 aftryk.

Har du kommentarer eller ideer til min blog, er du meget velkommen til at skrive 🙂 Enten her i kommentar feltet eller på: kontakt@bagningmedbudget.dk

Desuden er der billeder på Instagram – under: bagningmedbudget.

En kærlig hilsen til dig, der læser med

Jette