Limteknik – mit første forsøg

Forleden aften var jeg til et hyggeligt kursus i limteknik. Anette fra Blomster med A underviste og forklarede, hvad limteknik gik ud på. Jeg havde hørt om det før, for i mit gamle sogn bor Jette Vrængmose, og hun var en af de første til at fortælle om teknikken og skabe de fineste dekorationer med den teknik.

Så den sidste måned har jeg med mellemrum samlet materialer i naturen, som kunne nå at tørre, inden de skulle bruges. Limteknik er ret enkel 🙂 Tørre naturmaterialer blandes med trælim og formes til en krans, et hjerte, en rund kugle – hvad som helst. Og så tørrer det et par dage – og så har du det fineste lille værk, som kan pynte hvor som helst.

Når man ikke har prøvet det før, så er det lidt svært at forestille sig, hvordan det ser ud, når det kommer ud af formen. Og jeg er virkelig blevet positivt overrasket. Så jeg skal helt sikkert prøve det igen – og kan allerede godt se nogle muligheder, når det kommer til pynt til advent og jul 🙂

Her er glimt af det, som jeg fik lavet:

En skål af tørret tang – og her fyldt med min mors gamle julekugler (de er skyndsomst blevet lagt tilbage i kassen igen, de kommer først frem igen senere) Tangen samlede jeg ved vandet ved sommerhuset og har så tørret det.

Og en krans af smågrene. Den er jeg ret glad for. Og den er solid, trælimen holder godt på de små grene. Det rustikke lys fandt jeg i genbrugsbutikken til en krone 🙂

Fyrrenålene er samlet under de store fyrretræer ved sommerhuset. Her har jeg formet et hjerte i fri hånd, men fyrrenålene er ret anvendelige til andre ting.

Og endelig har jeg lavet et par manchetter til at sætte blomster i. Det er egentlig bare krimskrams af tørret naturmaterialer, men lagt på et glas og med en blomst stukket igennem, så ser det da ret godt ud 🙂

På nettet er der instruktionsvideoer i limteknik – så har du lyst til at prøve lidt andet inden for dekorationer, så prøv 🙂 Det er ret sjovt. God fornøjelse.

Og god weekend.

Jette

Forrige indlæg

Fra kartoffel curry til grøntsags suppe

Næste indlæg

Endnu et natsværmersjal

2 Kommentarer

  1. Anne

    Hvor er det fint, det vil jeg da lige kigge på og se om mine tommelfingre kan finde ud af 😀

    • Hej Anne 🙂 Det er bare om at komme i gang. Det vigtigste er at materialerne er helt tørre. Hvis det er vådt, vil limen lukke fugten inde og det hele vil ende med at rådne, og det vil da være ærgerligt. God fornøjelse 🙂 kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal