Limteknik – mit første forsøg

Forleden aften var jeg til et hyggeligt kursus i limteknik. Anette fra Blomster med A underviste og forklarede, hvad limteknik gik ud på. Jeg havde hørt om det før, for i mit gamle sogn bor Jette Vrængmose, og hun var en af de første til at fortælle om teknikken og skabe de fineste dekorationer med den teknik.

Så den sidste måned har jeg med mellemrum samlet materialer i naturen, som kunne nå at tørre, inden de skulle bruges. Limteknik er ret enkel 🙂 Tørre naturmaterialer blandes med trælim og formes til en krans, et hjerte, en rund kugle – hvad som helst. Og så tørrer det et par dage – og så har du det fineste lille værk, som kan pynte hvor som helst.

Når man ikke har prøvet det før, så er det lidt svært at forestille sig, hvordan det ser ud, når det kommer ud af formen. Og jeg er virkelig blevet positivt overrasket. Så jeg skal helt sikkert prøve det igen – og kan allerede godt se nogle muligheder, når det kommer til pynt til advent og jul 🙂

Her er glimt af det, som jeg fik lavet:

En skål af tørret tang – og her fyldt med min mors gamle julekugler (de er skyndsomst blevet lagt tilbage i kassen igen, de kommer først frem igen senere) Tangen samlede jeg ved vandet ved sommerhuset og har så tørret det.

Og en krans af smågrene. Den er jeg ret glad for. Og den er solid, trælimen holder godt på de små grene. Det rustikke lys fandt jeg i genbrugsbutikken til en krone 🙂

Fyrrenålene er samlet under de store fyrretræer ved sommerhuset. Her har jeg formet et hjerte i fri hånd, men fyrrenålene er ret anvendelige til andre ting.

Og endelig har jeg lavet et par manchetter til at sætte blomster i. Det er egentlig bare krimskrams af tørret naturmaterialer, men lagt på et glas og med en blomst stukket igennem, så ser det da ret godt ud 🙂

På nettet er der instruktionsvideoer i limteknik – så har du lyst til at prøve lidt andet inden for dekorationer, så prøv 🙂 Det er ret sjovt. God fornøjelse.

Og god weekend.

Jette

Forrige indlæg

Fra kartoffel curry til grøntsags suppe

Næste indlæg

Endnu et natsværmersjal

6 Kommentarer

 1. Anne

  Hvor er det fint, det vil jeg da lige kigge på og se om mine tommelfingre kan finde ud af 😀

  • Hej Anne 🙂 Det er bare om at komme i gang. Det vigtigste er at materialerne er helt tørre. Hvis det er vådt, vil limen lukke fugten inde og det hele vil ende med at rådne, og det vil da være ærgerligt. God fornøjelse 🙂 kh Jette

 2. Gunhild

  Det er fine ting👍
  Hvordan erblandingsforhold lim/vand inden grene blandes i?

  • Godmorgen Gunhild 🙂 Tak for opmuntringen 🙂 Det er svært at sige et præcist forhold mellem lim og vand. Limen skal egentlig kun fortyndes, så den er lettere at fordele på materialet. Men som tynd sirup – hvis jeg skal komme med noget at sammenligne med 🙂 God fornøjelse med limteknikken, det er ret sjovt, når man lige kommer i gang. Kh Jette

 3. Hej Jette

  Hvor er det fedt at se, at du også er blevet ramt af limteknikken. Ja, det er bare supersjovt. Skønt at se hvordan noget, jeg tog op for nogle år siden, nu breder sig som ringe i vandet. Det er bestemt ikke uden grund.

  God fornøjelse med flere limprojekter. Du er altid velkommen på min facebookside, Uniqa Blomsteratelier, og http://www.uniqablomster.dk. Der kommer jævnligt nye ideer

  Kh. Jette Vrængmose

  • Hej Jette 🙂 Tak for din søde hilsen. Jeg følger dig trofast på de sociale medier, og imponeres altid over, hvor kreativ du er. Og netop får det, som i sig selv ikke ser ud af meget – til bare at ligne en million og virkelig pynte og pryde, hvor det end stilles. Glædelig adventstid til dig og familien. kh Jette 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal