diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: oktober 2021 Side 1 af 2

Langtidsbagte tomater – stop madspild

Jeg ved ikke hvordan du husker det – men tidligere, så var gule skilte ensbetydende med tilbud. Det er det for så vidt stadig – men det er også blevet et tegn på datovarer. At noget nærmer sig sidste salgsdag, og gerne snart skal bruges. Men ellers fejler varen ikke noget.

Jeg kan næsten ikke gå forbi grøntsager med gule mærkater på 🙂 Jeg har sådan en lyst til at redde grøntsagerne fra at havne på komposten. Men jeg kan jo ikke spise mig igennem alle de gul-mærkede kartofler, kål og peberfrugter. Men jeg gør, hvad jeg kan 🙂

Forleden var det så fine små tomater, der kom med hjem. Ikke en eneste måtte kasseres, så det var da bare så godt. Jeg havde ikke lige planer om at lave salat, så de blev i stedet tryllet om til skønne langtidsbagte tomater. Det er så let at gøre, og så holder tomaterne sig efterfølgende noget tid i køleskabet.

En georgine knold

En lidt underlig overskrift fra en, der ikke ved meget om have, blomster og natur 🙂 Men forleden gravede jeg en georgineknold op – den havde stået i mit lille vilde bed i Oles have, og nu mente jeg, at tiden var inde til at den skulle op. Frosten lurer om hjørnet og blomsterne var væk – så nu måtte det være tid.

Fødselsdags-og museums besøg

En hyggelig weekend er nu minder. Yngste barnet Peter havde fødselsdag, og havde ønsket at fejre dagen med et besøg på Moesgård Museum. Et meget velvalgt ønske, ingen af os havde været der før – bortset fra Peters kæreste, som kommer fra Århus 🙂

Jeg havde kun hørt godt om museet, og blev bestemt ikke skuffet. Det var så godt lavet, og fyldt med vedkommende information og levende udstillinger.

#wearyourlinen

Måske kender du hashtagget #wearyourlinen? Jeg gjorde det ikke, men mødte det for nylig og blev noget betaget af ideen. Det handler om at bære sit sengetøj 🙂 Det lyder måske ikke så interessant. Men når gammelt sengetøj bliver syet om til fine bluser, bukser eller nederdele – så sker der noget med det.

Og siden jeg begyndte som frivillig i genbrugsbutikken, så kommer jeg der jo regelmæssigt og kigger hver gang efter, om der mon er kommet noget nyt sengetøj 🙂 Og når Ole og jeg er på tur, så stopper bilen også ofte ved en genbrugsbutik – for at få lidt inspiration.

Ideen bag #wearyourlinen er udviklet af Stine Højland. Og du kan læse meget mere om hendes tanker på hendes hjemmeside Atter.

Fyldt og bagt hokkaido græskar

Jeg mindes i min ungdom at have været medlem af en madklub. Noget med at mødes en gang om ugen på skift hos hinanden, og hvor værten så havde lavet enkel aftensmad, som blev nydt i fællesskab, og så gik man ellers hver til sit. Jeg har siden tænkt, at det vil jeg faktisk gerne prøve igen. Det er en hyggelig og ikke så forpligtende måde at være sammen på.

Vi har ikke fået etableret en madklub endnu 🙂 Men jeg inviterede Oles bror og svigerinde på aftensmad med dogmet in mente. Og vi havde en hyggelig aften.

Et arbejdsfællesskab

Det har været en travl weekend – på den helt gode måde 🙂 Trine og Martin skulle have plantet hæk omkring deres nye hus. En helt konkret opgave, hvortil hele familien var blevet hidkaldt 🙂 Brødre, svigerinder og forældre – så der var nok af hænder og kræfter at gøre godt med. Det viste sig også at være en opgave, der krævede sit. Jorden var hård og der skulle graves en del ud, inden de mange planter kunne komme i jorden og få rodfæste igen.

Valnødder – ja tak :-)

Naturen er virkelig gavmild netop nu. Og det milde vejr inviterer til at komme uden for. Forleden var jeg tilbage i Kauslunde og gik først en dejlig tur i solskinnet sammen med min gode gå-veninde. Meget blev vendt på de fire kilometer rundt i mit gamle hjemsogn.

Siden blev der drukket kaffe med min gamle graver – og jeg blev begavet med en stor portion valnødder. Så ud over et par timer med skøn snak, så drog jeg også tilbage vestpå med masser af valnødder i bagagen og tanker om, hvad skal jeg nu med dem ? 🙂

Lige nu er de blevet lagt til tørre. Bredt ud i en kasse med avispapir i bunden og så lagt i et lag og stillet i Oles udestue. Så kan jeg gå og vende dem ind i mellem. Og Alba, Oles lille hund, har fundet ud af, at valnødderne er sjove at fiske op og lege med. Så der samles også valnødder op rundt om i huset.

En glemt telefon

Jeg besøgte min søster og svoger i går – og glemte min telefon. Først går der lidt tid, inden jeg opdager det, men så går jagten ellers i gang. Hvor havde jeg den sidst, hvor lagde jeg den osv. Og jeg var nået ned i sommerhuset, før jeg opdagede det – så der var lidt lang vej tilbage.

Men endelig lykkedes det – min søster fandt den glemte telefon i hendes spisestue 🙂 Så nu går vejen forbi igen i dag, for at samle telefonen op. For verden går lidt i stå uden en telefon. Eller sådan føles det.

Så billeder er der ingen af i dag. Jeg ville ellers have vist efteråret ved sommerhuset – men det bliver en anden gang. For eksempel et billede af mit belle de boscop æbletræ – det har haft to æbler i år. Og de er blevet for tunge for den tynde gren, så nu er den desværre knækket af. Æblerne skal jeg nok få glæde af, og så håber jeg træet kommer sig. At naturen selv tager hånd om det, jeg ikke havde hånd om.

Og så har der været frost i nat. Eller lige deromkring. Der er rim i græsset og frost på bilen – og godt gang i brændeovnen. Det er til gengæld vældig hyggeligt 🙂

God onsdag – og så håber jeg på billeder i næste indlæg 🙂

Jette

Endnu et natsværmersjal

Jeg har genfundet glæden ved at strikke 🙂 Jeg strikkede meget som yngre, men så kom børn og familie – og så blev det ikke til meget. Men nu ser tingene helt anderledes ud og der er tid til at strikke. Og jeg hygger mig med det. Det er afslappende, og så hører jeg ofte en podcast samtidig med. Så bliver jeg lidt oplyst samtidig med 🙂

Og lige nu er det mest store sjaler jeg strikker. Det første natsværmersjal blev færdigt først på året, og siden solgt. Nu har jeg så strikket det næste – denne gang på bestilling. Min veninde fra gymnasietiden ville gerne have et stort uldent sjal med klare farver og en del strikketeknik gemt i. Og nu kan jeg så sende det til hende. Jeg håber, hun får glæde at det.

Limteknik – mit første forsøg

Forleden aften var jeg til et hyggeligt kursus i limteknik. Anette fra Blomster med A underviste og forklarede, hvad limteknik gik ud på. Jeg havde hørt om det før, for i mit gamle sogn bor Jette Vrængmose, og hun var en af de første til at fortælle om teknikken og skabe de fineste dekorationer med den teknik.

Så den sidste måned har jeg med mellemrum samlet materialer i naturen, som kunne nå at tørre, inden de skulle bruges. Limteknik er ret enkel 🙂 Tørre naturmaterialer blandes med trælim og formes til en krans, et hjerte, en rund kugle – hvad som helst. Og så tørrer det et par dage – og så har du det fineste lille værk, som kan pynte hvor som helst.

Når man ikke har prøvet det før, så er det lidt svært at forestille sig, hvordan det ser ud, når det kommer ud af formen. Og jeg er virkelig blevet positivt overrasket. Så jeg skal helt sikkert prøve det igen – og kan allerede godt se nogle muligheder, når det kommer til pynt til advent og jul 🙂

Side 1 af 2

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal