Jeg havde besluttet allerede inden, jeg holdt som præst, at noget af min nye tid ville jeg gerne bruge til frivilligt arbejde.

Det bliver så som frivillig i Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Billund. Og her havde jeg første vagt i fredags. Sammen med et par gode kvinder, som havde helt styr på hverdagen i en genbrugsbutik. Så jeg har fået en god indføring i, hvad der skal gøres hvor og hvornår 🙂

Butikken skal støvsuges, før der åbnes. Så skal der drikkes kaffe. Og så startes kasseapparatet op, så de første kunder kan betjenes. Og endelig er der tid til at sortere de store mængder af tøj og småting som konstant kommer ind via containere og noget, som afleveres personligt. Der er virkelig meget – og virkelig meget godt. Men også noget, som har haft sin levetid.

Og så skal der drikkes kaffe 🙂

Kommer en ting eller et stykke tøj ind i butikken er det os, der vurderer hvad det skal koste. Ud fra, hvad ville du selv give for det pågældende. Det er en udmærket måde at gøre det på – men betyder også, at priser kan variere alt efter, hvem, der nu har taget beslutningen.

Jeg fik udleveret mit navneskilt – som jeg er stolt af. Med det på kan kunder se, hvad vi hedder og om vi kan hjælpe med et eller andet.

Og en lille sjov historie fra min første vagt. Vi fik en spraglet urtepotteskjuler ind – og talte om, at den var vist udtjent. Men besluttede alligevel at give den en chance. Og ti minutter efter var den solgt 🙂 Så det er lidt uforudsigeligt, hvad der lige falder i nogens smag.

Jeg fandt selv et par poser blomsterløg – og tænkte dem kunne jeg godt bruge. Så de blev købt og er nu sat – ved hjælp af en meget gammel løglægger. Ole havde den liggende, den havde været hans mors. Og fungerede så fint. Lavede præcise huller, som mine små løg lige kunne puttes ned i. Nu venter jeg så blot på, at det bliver forår, og ser om de vil spire og blomstre 🙂

Så længe går der ikke, før jeg er på vagt i butikken igen. På fredag møder jeg ind igen – det glæder jeg mig til.

God mandag.

Jette