diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: september 2021 Side 1 af 2

For mange tomater? :-)

Tomatsæsonen er ved at være på det sidste – men derfor kan der alligevel godt hobe sig lidt tomater op i skålen på bordet. Tomater som snart skal spises.

Jeg fandt på nettet en super interessant opskrift af Camilla Plum – en opskrift som netop brugte masser af modne tomater. Syltede dem og på den måde kunne gemme dem til vinter. Det lød som en god ide. Og den er nu blevet afprøvet.

Eller rettere – jeg har kun prøvet at sylte tomaterne, nu venter jeg så på vinter 🙂 eller nok mere bare en god anledning til at åbne et glas og smage på de syltede tomater.

Æblekagerasp

Jeg er vild med æblekager – i alle afskygninger. Og har også lavet og bagt ret så mange gennem årene. Og fornylig så jeg i en bagebog, hvor der også var masser af kager lavet med frugt – der var æblekagerne taget ud og fik sit helt eget afsnit. Så æbler og kager – de kan noget 🙂

I weekenden er der blevet lavet rasp. Netop til en god æblekage. Jeg har lavet rasp før her på bloggen – også en glutenfri rasp.

Denne adskiller sig fra de andre ved at være bagt i ovnen. Inspirationen er fundet her på nettet og tilrettet mit køkken.

Blæsevejr

Jeg ville egentlig have skrevet om noget andet i dag – det må blive en anden dag, for projektet blev ikke færdigt. Symaskinen drillede. Det var ellers vejr til at sidde inden for i går. Hold nu op, hvor det blæste og ruskede i det lille sommerhus.

Det var fint at være inde, men ude blev der godt nok vendt op og ned på blade, grene og andre løse dele.

Vandet i Helnæs bugt var også trukket langt ud. I løbet af få timer blev havbunden helt blotlagt. De er imponerende – naturens kræfter.

Julerosen blomstrer

Det er blevet efterår – stadig i den milde ende af skalaen, men der venter vist omskift i vejret.

Men bladene er begyndt at falde af træerne. Andre har blot skiftet farve. Men luften er anderledes, og de lyse timer er klart aftagende. Det er ved at være efterår og tid til hygge inden for. Det er nu også helt fint 🙂

Gyldne farver og sensommerbrise
fylder hjertet med vemodig musik,
går og nynner en sensommervise
fjernt fra byens larmende trafik

Første vagt i genbrugsbutikken

Jeg havde besluttet allerede inden, jeg holdt som præst, at noget af min nye tid ville jeg gerne bruge til frivilligt arbejde.

Det bliver så som frivillig i Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Billund. Og her havde jeg første vagt i fredags. Sammen med et par gode kvinder, som havde helt styr på hverdagen i en genbrugsbutik. Så jeg har fået en god indføring i, hvad der skal gøres hvor og hvornår 🙂

Butikken skal støvsuges, før der åbnes. Så skal der drikkes kaffe. Og så startes kasseapparatet op, så de første kunder kan betjenes. Og endelig er der tid til at sortere de store mængder af tøj og småting som konstant kommer ind via containere og noget, som afleveres personligt. Der er virkelig meget – og virkelig meget godt. Men også noget, som har haft sin levetid.

Og så skal der drikkes kaffe 🙂

Edderkoppespind, æbletærte og andre glimt

Det er blevet ret efterårsagtigt. Vel ikke så mærkeligt her midt i september. Men det er stadig mildt, så det er fint også at gå en tur udenfor. Og især en tidlig morgen med dugdråber i græsset, så træder de flotteste edderkoppespind også frem.

Det er imponerende hvor sirligt og fint sådan et spind er. Og hvor stærke de utallige tråde er. Og hvor godt de sætter sig fast i ens ansigt, hvis man kommer til at gå ind i sådan et edderkoppespind 🙂

Optændingspinde

I sidste uge var Ole ved at klippe noget af et læhegn ned – der skulle skabes lidt farbar vej. Hurtigt gik det – med en motorsav i hånden så sker der noget. Og alt afklippet røg hen over trådhegnet, for så siden at kunne blive samlet sammen til en kvasbunke.

Og den opgave kunne jeg godt se noget ide med. For i stedet for blot at slæbe af sted med alle de afklippede grene, så kunne jeg jo tage de mest egnede fra og lave optændingspinde af dem. Og resten – bladene og de tyndeste grene blev så til kvasbunke.

Dinner To Go

I weekenden besøgte vi blandt andet Trine og hendes mand. Og jeg havde lovet at tage aftensmad med. Så derfor overskriften. Men den rummer også et hint om, hvad maden bestod af.

Vi bruger nemlig med jævne mellemrum appen To Good To Go – hvor man for ganske få penge får en pose fyldt med varer, som er nær sidste salgsdag. Det kan også være bagerbrød, som ikke kan sælges næste dag. Og posen forleden indeholdt masser af kager, men også et bæger cultura, kartofler, gulerødder, friske ærter og fine tomater – alt sammen til en pris på 29 kr. Så der var rig mulighed for at lave lækker mad med de råvarer.

Svigersønnen ønskede sig foccaci – så det lavede jeg. Æltede dejen hjemmefra og tog den så med og bagte den, da jeg kom frem. Så var der nybagt foccacia, og det er altid godt 🙂

Sangglæde

Det er efterhånden længe siden, at Philip Faber tonede frem på skærmen og sang morgensang med os alle. Det var virkelig en god idé midt i en underlig tid.

Men nu er det igen muligt selv at synge med i fællesskab og ikke bag en skærm. Og det er vi mange, der har glædet os til.

I sidste uge var jeg til det første fællessangs arrangement i over 1½ år – og hvor var det dejligt at synge sammen. Min nye højskolesangbog kom i brug og det var en fornøjelse at bladre rundt og få sunget kendte og mindre kendte sange. Lige fra “Du kom med alt det der var dig” til “Nu går solen sin vej” og mange andre. Hejnsvig kirkes egen organist ledsagede sangene med fine kommentarer og dejligt akkompagnement – jeg glæder mig allerede til næste gang, der synges sammen 🙂

Lækre æbleboller med hasselnødder

Det er ved at være tid til æbler. Årets bedste frugt 🙂 Den første portion æblemos er kogt og blevet suppleret med sprød rasp og flødeskum – det er bare sensommersmag 🙂

Og der skal helt sikkert bages både tærte og kager i mange udgaver inden efteråret er omme.

Men i dag er det æbleboller, der er på programmet. Boller til morgenmad eller eftermiddagskaffe – de klarer det hele.

Side 1 af 2

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal