Tomatsæsonen er ved at være på det sidste – men derfor kan der alligevel godt hobe sig lidt tomater op i skålen på bordet. Tomater som snart skal spises.

Jeg fandt på nettet en super interessant opskrift af Camilla Plum – en opskrift som netop brugte masser af modne tomater. Syltede dem og på den måde kunne gemme dem til vinter. Det lød som en god ide. Og den er nu blevet afprøvet.

Eller rettere – jeg har kun prøvet at sylte tomaterne, nu venter jeg så på vinter 🙂 eller nok mere bare en god anledning til at åbne et glas og smage på de syltede tomater.

Det var meget enkelt at sylte tomaterne. Det, som tog længst tid, var at vente på, at de blev færdige i ovnen.

Men nu står der tre glas på bordet – og de ser bare så indbydende ud 🙂 Flot i farven og helt sikkert med masser af saft og kraft gemt i sig.

Vil du også lave nogle glas så gør sådan:

Modne tomater skæres i både og proppes i et glas. Virkelig proppes – jeg trykkede dem godt ned.

Pr. glas tilsættes 1 spsk. olivenolie og ½ tsk. salt – det var alt.

Så skrues låget halvt på, så luften kan slippe ud, mens de bager/småsimrer. Sættes i ovnen ved 110 – 120 grader i ca. 3 timer. Tages ud og låget skrues helt til – hold om glasset med en grydelap. Sluk ovnen og sæt glassene ind igen og lad dem køle af.

Og så er du færdig – sæt gerne mærkat på, så kan du bedre huske, hvornår det var, du syltede tomaterne 🙂

Når jeg så en gang til vinter (eller her i efteråret) skal bruge en dåse tomater, så kommer et af glassene frem. Jeg tænker lige at blende det en anelse inden brug. Men ellers ikke gøre noget. Og så bare nyde smagen af tomater dyrket næsten lige uden for vinduet.

Jeg glæder mig allerede 🙂

God onsdag.

Jette