Jeg er vild med æblekager – i alle afskygninger. Og har også lavet og bagt ret så mange gennem årene. Og fornylig så jeg i en bagebog, hvor der også var masser af kager lavet med frugt – der var æblekagerne taget ud og fik sit helt eget afsnit. Så æbler og kager – de kan noget 🙂

I weekenden er der blevet lavet rasp. Netop til en god æblekage. Jeg har lavet rasp før her på bloggen – også en glutenfri rasp.

Denne adskiller sig fra de andre ved at være bagt i ovnen. Inspirationen er fundet her på nettet og tilrettet mit køkken.

Bagt rasp

25 gr. finthakkede mandler

50 gr. smør

30 gr. farin

1 spsk. sirup

30 gr. mel

100 gr. havregryn

1 tsk. kanel

et nip groft salt

Det hele blandes sammen i en skål og smørret smuldres eller skæres i små stykker. Det hele fordeles på en plade med bagepapir og bages i ovnen ca. 14 minutter ved 180 grader. Rør rundt i blandingen en enkelt gang undervejs. Køler af og kommes i en skål.

Og så er du klar til at lave en lækker æblekage eller dessert. Den kan laves i en stor skål – men det ser også lidt festligt ud, når det portionsanrettes 🙂

Æblemos, rasp og blødt flødeskum 🙂 Det smager så godt. Jeg samler gerne desserten et par timer før den skal serveres. Jeg synes raspen har godt af lige at få lidt fugt fra æblerne.

Velbekomme og god mandag.

Jette