Pastor emerita

I dag begynder mit nye livsafsnit, hvor min titel er pastor emerita. Måske du ikke har hørt om det før ? Det havde jeg heller ikke indtil for kort tid siden. Men emerita er hunkønsformen af emeritus – som nok er lidt mere kendt.

Vi kender det også fra navne. For eksempel drengenavnet Marius og pigenavnet Maria. Endelsen afgør om det er han- eller hunkøn.

Men hvad betyder emerita? Ifølge nettet:

er det en betegnelse, der oprindeligt blev brugt om en udtjent romersk soldat.

I dag bruges det mest om pensionerede præster, lektorer og professorer.

Min tomme skærm og mit lige så tomme kontor

Og det er netop, hvad der begynder i dag – tiden som pensioneret præst. Jeg føler mig dog ikke som en udtjent romersk soldat 🙂 Men jeg føler, at jeg har sagt alt, hvad jeg har at sige for nuværende, når det kommer til prædikener og taler til livets store anledninger.

Jeg vil sænke skuldrene og begynde at fylde dagene med mine tilvalg – alt imens jeg også passer mit kirkegængerembede. Altså går i kirke, når der er mulighed for at deltage i søndagens gudstjeneste. Og nyde, at dygtige præster, organister, kirkesangere og gravere gør deres til, at vi sammen kan holde en velsignet gudstjeneste.

Ellers er kalenderen meget åben.

Lige bortset fra de næste to dage, da står den på Klimafolkemøde. Jeg har fået tilsendt vagtplan og opgaver – så nu gælder det bare om at møde op, og træde til som frivillig. Jeg er lidt spændt og glæder mig til at være med. Jeg skal blandt andet bidrage med indhold til de sociale medier og være scenepasser. Så der bliver rig lejlighed til at møde mange spændende klimaengagerede mennesker.

De fire højbede og det lille staudebed

Min første dag som pastor emerita tilbringes i sommerhuset. Her nyder jeg at være, og nu bliver der lidt mere tid til at pusle om højbede og ligge på terrassen 🙂

Men det er også med følelsen af at lukke en dør, og ikke helt vide, hvad der venter, når en ny dør åbnes.

Men jeg glæder mig.

God onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Fem fynske overnatninger

Næste indlæg

At være frivillig

2 Kommentarer

  1. Tillykke med den nye titel – dejligt at kunne holde, mens man endnu er forholdsvis ung og frisk 🙂
    Kh, Karen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal