Det er efterhånden længe siden, at Philip Faber tonede frem på skærmen og sang morgensang med os alle. Det var virkelig en god idé midt i en underlig tid.

Men nu er det igen muligt selv at synge med i fællesskab og ikke bag en skærm. Og det er vi mange, der har glædet os til.

I sidste uge var jeg til det første fællessangs arrangement i over 1½ år – og hvor var det dejligt at synge sammen. Min nye højskolesangbog kom i brug og det var en fornøjelse at bladre rundt og få sunget kendte og mindre kendte sange. Lige fra “Du kom med alt det der var dig” til “Nu går solen sin vej” og mange andre. Hejnsvig kirkes egen organist ledsagede sangene med fine kommentarer og dejligt akkompagnement – jeg glæder mig allerede til næste gang, der synges sammen 🙂

I aftes var det så en sensommerkoncert, der var inviteret til. Ganske gratis kunne man møde op, sætte sig i Billunds nyere kirke og så ellers lytte til virkelig dygtige unge menneskers skønne sang.

En vokalgruppe fra Århus, SØNK, sang. Jeg kendte dem ikke, og er heller ikke så fortrolig med den slags musik – men hvor var de dygtige.

SØNK er et a cappella-projekt, hvor otte stemmer er i sync med tidens mest poppede, jazzede og soulinspirerede fraseringer tilsat et nordisk udtryk.

Imponerende at se dem stå og synge uden nogen form for musikledsagelse og alt kunne de udenad. Deres smittende glæde kunne man ikke undgå at blive påvirket af.

Så at gå hjem en time senere med sindet fyldt af toner og en fælles aftensang – det var en god følelse.

God weekend.

Jette