Det er ved at være tid til æbler. Årets bedste frugt 🙂 Den første portion æblemos er kogt og blevet suppleret med sprød rasp og flødeskum – det er bare sensommersmag 🙂

Og der skal helt sikkert bages både tærte og kager i mange udgaver inden efteråret er omme.

Men i dag er det æbleboller, der er på programmet. Boller til morgenmad eller eftermiddagskaffe – de klarer det hele.

Æbleboller med hasselnødder (8 stk.)

10 gr. gær

½ dl. creme fraiche (eller andet surmælksprodukt)

1½ dl. koldt vand

1 tsk. salt

2 spsk. sukker

2 spsk. olie

25 gr. hasselnødder, grofthakkede

1 æble, groftrevet

50 gr. havregryn

75 gr. grahamsmel

225 gr. hvedemel

Rør gæren ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser – men hold noget af hvedemelet tilbage – og rør godt rundt. Lad bare dejen hvile nogle minutter, inden det sidste hvedemel æltes i. Sæt dejen til hævning på køkkenbordet i en time, måske lidt mere, hvis det passer dig bedre.

Dejen æltes igennem igen og formes til 8 boller, som sættes på en plade beklædt med bagepapir. Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Bag bollerne ca. 15 minutter og afkøler på en rist.

Bollerne er bløde og lækre, æblet er med til at holde på fugten, så de ikke bliver så tørre.

Æblerne i bollerne er fra Oles have. I sommerhusets have står mit Belle de boskoop træ og holder godt fast på sine to smukke æbler. De får lov at modne noget endnu, det er et sent efterårsæble. Jeg glæder mig til at bruge dem senere på året.

God onsdag.

Jette