Det har været en dejlig weekend – som er gået rigtig hurtigt. Men også været fyldt med masser af hygge, godt selskab og tid til bare at være. Jeg har brug for begge dele. Fredag var der julefrokost med menighedsråd og personale – alle med ægtefæller, det var en god aften, med snak på kryds og tværs, omvendt bankospil og gamle julesange. Alt sammen – tradition, sådan plejer vi at gøre. Og det er der altså noget fint omkring. Noget af det, der er med til at gøre jul til noget særligt.

Lørdag bød på en tur i sommerhus – Ole fik koblet min regnvandstønde fra. Den var fyldt med vand, og hvis det begynder at fryse, så vil det give problemer med tønden. Så nu kommer der ikke mere vand i, og en god del af vandet ud, der var deri, er tømt af.

Sidst jeg var dernede fik jeg plantet et nyt æbletræ – så nu er der to. Jeg har købt et belle de boskoop, et godt madæble, og sådan et træ har jeg ikke, hverken her i præstegården eller i Oles have. Så nu må det nye træ gerne fæstne rod og med tiden give æbler.

I går var jo 1. søndag i advent. En dejlig dag i kirken, og siden en dejlig eftermiddag og aften sammen med mand, børn og svigersøn. Mine søde børn har i mange år lavet kalender gaver til mig 🙂 Det er ret hyggeligt. I år havde de skiftet lidt stil – eller fokus. For Trine, som nok mest er tovholder på projektet, havde besluttet, at i år skulle det være bæredygtigt og med bæredygtige gaver! Spændende og lige i min ånd 🙂 Så jeg fik et gavekort til RAA i Århus – der står godt nok shop amok, meeen – det handler om at kunne købe ind og medbringe sin egen emballage. Jeg har ikke før besøgt butikken her, så det glæder jeg mig til.

Jeg besøgte en i Esbjerg i januar og har skrevet lidt om det her. Det er et godt koncept, men varer nok noget før det bliver helt udbredt. Men det er jo lidt som i gamle dage – før alting var pakket ind og vejet af på forhånd.

Vi fik også lavet lidt dekorationer. De gamle kasser med kogler, bånd og pynt var fundet frem, og med gran fra Oles træer, så gik vi i gang. Det er dejligt at stå og lave sådan noget sammen, og samtidig får man snakket om stort og småt.

Jeg havde på forhånd besluttet, at jeg ville lave dekorationer uden lys. Lysene kan jeg sætte i stager ved siden af. Så i stedet ville jeg lave flere små dekorationer – planen er en til hvert vindue i præstegården – der er dog et stykke vej endnu 🙂

Det er ikke komplicerede dekorationer, men enkle og med minder knyttet til enten beholderen, koglerne eller noget af det andet, der er kommet ved. Jeg laver dekorationerne i oasis, så holder de sig friske lidt længere end hvis det var ler, der blev brugt.

Nu er december godt begyndt – må det blive en hyggelig måned.

God mandag.

Jette