Sommerhusene på den vej, hvor mit ligger, har – som man skal have – en grundejerforening. Med årlig generalforsamling og en årlig sommerfest, som faste punkter på årshjulet 🙂 Begge dele blev holdt i weekenden, og foregik fredeligt, og var meget hyggeligt. Vi ser ikke så meget til de andre sommerhusejere, så det er faktisk interessant at mødes en aften, og høre lidt om dem og deres liv.

Inden festen havde Ole tralvt i den meget tørre have. Der blev klippet lidt mere af syrenhækken – også inde ved naboen (efter aftale). Så nu kommer der mere lys ind til hende, og på vores side er den beskåret lidt.

Og så blev regnvandstønden monteret.  Jeg er virkelig glad for mit køb, og venter nu længselsfuldt på bare lidt regn. Det bliver spændende at se, hvornår den 220 l store tønde er fyldt. Den har en lille hane nederst – lige til at tappe vand af.

Nu mangler vi så blot en ordenligt regnbyge 🙂

Underligt som ens fokus kan flytte sig med tiden. Jeg har ikke før tænkt så meget over det med at opsamle vand – men nu, efter at sommerhuset er kommet til, bliver det bare tydeligt, at her kan det være en god ide at kunne vande lidt. Og jeg synes, grundvandet skal bruges med omtanke, og derfor vil jeg gerne bruge regnvand til blomstervanding. Og må erkende, at nogle af mine planter i de små kasser ikke overlever i år – det har været alt for tørt. Rose og sankthansurt klarer det imidlertid ret godt 🙂

Til sommerfesten skulle vi selv have mad med, og med grill forbud, så skulle de tænkes lidt anderledes. Det blev til en farverig salat. En udgave uden opskrift, for her kan virkelig anvendes det køkkenet formår og råder over. Jeg havde været hos fiskehandleren og købt varmrøget laks og kogt silkehønsæg. Derudover var det pasta, peberfrugt, squash, forårsløg, tomat og feta. Og det hele blandet med olie-eddike dressing. Der skal ret meget syre til de ferske pasta og den fede fisk, så spar ikke på eddike eller citronsaft.

Dertil havde jeg lavet hjemmerørt hvidløgssmør og bagt små flutes efter denne opskrift. Det er mad, der er let at transportere, og det smager bare godt i dejligt selskab 🙂   

Det blev en fin dag i sommerhus – i går havde jeg gudstjenester, så ferie i sommerhuset, det venter vi med lidt endnu 🙂

God mandag.

Jette