Jeg har et gammelt, gammelt træ med mirabeller! Og jeg er ikke vild med den frugt. Men jeg er ret vild med hjemmelavet syltetøj. Jeg har før brugt lidt mirabeller i denne opskrift.

Så nu har jeg forsøgt mig med at lave noget syltetøj, som smager af noget og hvor smagen ikke er så fersk, som en mirabelle ellers kan være.

Mirabellesyltetøj med ingefær (3 mindre glas)

½ kg. mirabeller (ikke alt for modne)

½ dl. vand

1 tsk. revet ingefær

1 spsk. citronsaft

300 gr. sukker

Kom de skyllede mirabeller og vand i en gryde og kog ved svag varme ca. 20 minutter under låg. De skal være kogt godt ud. Og så kommer pillearbejdet, for nu skal alle sten pilles ud 🙂 Det tager lidt tid.

Kom de stenfri mirabeller tilbage i gryden – sammen med al væden – tilsæt ingefær, citronsaft og sukker og bring det i kog og lad det simre 5 – 10 minutter uden låg. Køl lidt af, inden det køres på minihakker og så kommes på glas, der er skyllet i rom 🙂 Jeg bruger ikke atamon, men spiritus, og opbevarer syltetøjet i køleskabet.

Mit syltetøj er bestemt ret syrligt. Men det passer mig fint 🙂 Ingefæren smages stort set ikke – mængden kan fint øges til en spiseskefuld.

Jeg bruger tit mit syltetøj oven på noget yoghurt og müsli – det smager dejligt. Og her gør det ikke noget, at syltetøjet er lidt syrligt. Og nydt på en solvarm terrasse, så er det ekstra godt 🙂

God tirsdag.

Jette