Jeg spiser stadig gerne en kage, selv om det er ret så varmt. Det kniber mere med energien til at få den bagt 🙂
Men mit mirabellesyltetøj inspirerede til denne lille mazarintærte med chokoladeganache på toppen.
Mazarintærte med mirabellesyltetøj og chokoladeganache
Mørdej
125 gr. mel (evt. 25 gr. grahamsmel :-))
65 gr. smør/margarine
30 gr. sukker
1 lille æg
Bland sukker og mel og smuldr smør heri. Saml dejen med ægget, og læg dejen på køl 1 times tid. Rulles ud og en tærteform (ca. 18 sm i diameter) beklædes med dejen. (Der er lidt dej til rest – brug det evt. til en hindbærsnitte :-))
Mazarinmasse
50 gr. smør
50 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
30 gr. marcipan
1 æg
40 gr. mel
Kom smør, sukker, vaniljesukker og marcipan i en skål og pisk det sammen. Tilsæt æg og pisk det godt ind i dejen. Vend til sidst melet i dejen.
Fyld og pynt
50 gr. mirabellesyltetøj (eller andet syrligt syltetøj)
50 gr. chokolade
½ dl. piskefløde
Fordel syltetøjet på mørdejsbunden og kom mazarindejen over. Forsøg at få syltetøjet lukket “inde”. Bag tærten ca. 25 minutter ved 175 grader.
Imens laves chokoladeganachen. Hak chokoladen. Bring piskefløden i kog, tag den af varmen og kom chokoladen i – rør til chokoladen er smeltet og det har samlet sig til en blank masse.
Når tærten har kølet lidt fordeles ganachen oven på.
Det blev en fin og lækker kage. Og smager rigtig dejligt.
Og så du Sukkertoppen, så du måske også en af deltagerne stå og kigge under sin tærte – og glæde sig over en bund, der var flad og gennembagt. Det var min også, og jeg glædede mig 🙂
På endnu en varm sommerdag.
Jette
Skriv et svar