Det har været en lidt travl uge med mange samtaler og kirkelige handlinger, så da lejlighed bød sig i går drog jeg en smut i sommerhus. Blot for at spise aftensmad, nyde terrassen og sove i en dejlig duft af træ. Der var varmt i huset, da jeg kom – 31 grader. Men gennemtræk gjorde meget ved det, så det var ganske behageligt også at sidde inde og læse til sent i aftes.

Jeg rundede vandet – situationen med siv eller rør eller hvad det nu hedder, er ikke blevet bedre. Der er en bred bræmme, så det er ikke så lækkert at træde ud i vandet. Så i aftes blev jeg på land 🙂 Men solnedgangen er der ikke noget i vejen med 🙂

Svaleparret, som har bygget rede på terrassen, er der stadig – nu med unger i reden. De er ikke lette at se på billedet, men de sidder med åbne næb og venter på mad 🙂 Det er altså lidt hyggeligt med dem.

Sommerhusets soveværelse vender mod nordøst – så tidlig morgen kan solen skinne ind. Det er bare en god måde at vågne på. Udefra ser det nu også ganske fint ud. Og det er tydeligt, at solen ikke er så hård ved denne side af huset ikke. Cedartræet et stadig ret flot i farven. De øvrige sider er noget mere grånede i det.

Mit sommerhusbyggeri har jeg jo fortalt om flere steder, og har også gjort, at jeg har mødt nye mennesker. Mennesker, som synes det er interessant og vigtigt at tænke miljø, klima og CO2 ind i et nybyggeri. Lidt nørdet – men når man først bliver grebet af det, er det sjovt at følge med i.

Jeg er inviteret til rejsegilde på Hjarnø i dag – det hus Ole og jeg besøgte tidligere. Jeg glæder mig til at kigge med og hilse på. Der medbringes et par gaver – økologisk hvidvin 🙂

Og pakket ind i cellofan – nok ikke særlig bæredygtigt, tænker du – sikkert ikke. Men det er genbrug. For jeg gør, som min mor gjorde, gemmer indpakningspapir, cellofan og kasser – så er der til en anden gang, når en gave skal pakkes ind. Gammeldags?! Måske – men bæredygtigt.

God og smuk weekend.

Jette