Selv om der er næsten en måned til, at jeg går på ferie, så er der alligevel lidt feriestemning overalt nu. Solen og varmen hjælper godt på vej 🙂 Så udflugter ligger lige for. I søndags tog Ole og jeg til Hjarnø. Den lille ø ved Horsens fjord.

Danmarks næstmindste kirke

Det var anden gang, jeg besøgte øen – en sogneudflugt gik en gang hertil. Men anledningen var denne gang en anden. Via Facebook, dette forunderlige sociale medie, var jeg kommet i kontakt med en ung familie, som bygger et træhus på Hjarnø. Også med inspiration fra Signe Wenneberg, og et hus bygget på skruer og bygget af træ. Derfor ville det være sjovt at møde dem og se deres projekt, når der nu var så mange fællestræk med Kærnehuset.

Tømrerfirmaet TræVærk, bæredygtigt byggeri

En yngre tømrer har startet et firma, som netop koncentrerer sig om at bygge mindre træhuse i bæredygtige materialer. Hans filosofi er at bygge mindre og billigere – for så vil ejeren af huset ikke skulle tjene så mange penge for at have råd til at bo i huset. Og så vil der være mere tid og bedre råd til at gøre ting i livet, der er vigtige. Vigtigere end at tjene mange penge. Jeg synes, det er så fint et koncept! Og ville gerne se, det han var i gang med. Derfor gik turen til Hjarnø. 

Skelet til et hus med skøn udsigt

Her så vi huset, der endnu kun er et skelet – men som også tog tankerne med tilbage, da jeg byggede sommerhus. Det var dog noget koldere dengang.

Det var spændende at tale med den unge familie – tilflyttere fra København – så der var tale om noget af et spring. Men et helt bevidst valg, de ville gerne det nære, det mindre og tid til det væsentlige.

Rosé i glasset

En udflugt indeholder også en lækker frokost, så næste stop var Cafe Den gamle Smedie. Et charmerende sted, med en skøn lukket gårdhave.

Skrænter mod syd

Hjarnø er virkelig meget natur. En flad ø – som det står i brochuren: “Hjarnø er en flad moræneø dannet under sidste istid.” Og den er kun godt 3 km2 stor, så derfor perfekt at gå rundt på. Der var en fin rundtur med anlagt sti.

Digesvaler har lavet reder inde i skrænten

Turen gik blandt andet forbi skrænter fyldt med huller, som digesvaler havde lavet. Fuglene fløj ustandseligt frem og tilbage.

Det samme gjorde måger og andre fugle, da vi nåede strandengene, og det var tydeligt, at vi ikke var så velkomne – for pludselig landede et klat i mit hår og en anden på mit tøj! Så jeg var glad for et bad, da jeg kom hjem igen 🙂

Hjarnø er en spændende lille ø at besøge, det tager fem minutter med færgen at komme derover. Og øer har sin helt egen stemning.

Øens kirke er i øvrigt landets næstmindste – sidste år besøgte vi Danmarks mindste kirke. De er små, men rummer jo alt det, der skal være.

En oplevelse rigere.

God tirsdag.

Jette