Til en annonce manglede jeg billeder af mine kirker. Og tænkte med dette fine vejr, så var det da muligt at få et par flotte billeder til at følge teksten, når den skulle i avisen.

Og se selv – det smukke vejr gør sit – det bliver næsten ikke mere dansk 🙂

Gamborg kirke

Gamle middelalderkirker, hvidkalkede og med kirkegården rundt om. Grønne hække, gravsten med inskription og hver deres historie og træer og buske til at skygge på varme dage. Jeg tjekkede lige æbletræerne, der blev plantet i forbindelse med Lutherjubilæet i 2017 – og de trives og har også enkelte æbler på deres grene.

Kauslunde kirke

Mine to kirker er på en og samme tid meget ens og meget forskellige. Alene farven på taget skiller dem ud. Og så er tårnets tag på Gamborg kirke vendt på tværs 🙂 Hvorfor ved ingen, men det gør, at kirken har et kendetegn. Normalt er skibets tag og tårnets tag parallelt.

Ingen af kirkerne her har kalkmalerier og der er eller ikke noget krucifiks ophængt (et kors med den korsfæstede Jesus på) Til gengæld fremstår kirkerne hvide og rene og fyldt med ro. Og smukke med den blå himmel som baggrund.

“Spænd over os dit himmelsejl.

Rør jorden med din finger.

Lad himmelbuen være spejl

for lyset, som du bringer.

Sæt fredens bue som et skjold

mod mørke, død og krigens vold –

du himmelbuens Herre.” (Den danske Salmebog 29,1)

På lørdag vies en af mine gamle konfirmander i Gamborg kirke, der hvor han er døbt og konfirmeret og hans forfædre er begravet fra. Der er lidt af historiens vingesus over et sådant bryllup. Det bliver festligt.

God onsdag.

Jette