“Vi vil plante et træ …”

Sådan lyder første linje i en fin lille børnesang, som vi sang ved gudstjenesten i går.

Konfirmander planter et æbletræ

Kirkens graver kendte sangen og havde foreslået den i forbindelse med, at vi skulle plante et æbletræ på kirkegården, som et led i Luther jubilæet.

Hverken organist eller præst kendte sangen 🙂 men det kom vi til. Og det er en sød og fin sang, du kan høre DR’s spirekor synge den her.

Vi vil plante et træ, som skal vokse sig stort,
helt op hvor himlen bli’r blå.
For vi vil gerne bevare den grønne jord,
så den er god at leve på.

Erik Busk

Teksten passer jo perfekt til alle mine indlæg om at plante træer i takt med, at vi fælder træer. At træer på mange måder er godt for jorden. Og tillige fyldt med fortolknings muligheder, billeder og associationer.

Konfirmand og menighedsrådsformand planter et æbletræ

De to træer, vi har plantet på kirkegårdene her i weekenden, er plantet på Luthers opfordring: “Også selvom jeg vidste, at jorden ville gå under i morgen, ville jeg plante et æbletræ i dag!”

Det er ord, der har klangbund også i 2017 – og en opfordring til at gribe og leve livet, nu, hvor vi har det. Stoppe op og være til stede, glæde sig over livet og mulighederne.

Jeg tror og håber, at konfirmanderne, som plantede æbletræer på kirkegården, frem over vil komme og kigge til “deres” træ. Og måske se træet som en lille hilsen fra paradisets have.

Det var køligt på kirkegården, så kirkekaffen og kagerne faldt i god jord 🙂

På en grå februar dag – godt det snart er forår 🙂

Jette

Forrige indlæg

Et par glimt fra ugen

Næste indlæg

Et uinteressant indlæg …

2 Kommentarer

  1. Min Servicehund

    Det en fin ide, og mon ikke de kommer forbi og ser til deres træ. Troede lige da jeg startede med at læse at det var noget I gjorde hvert år.

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej 🙂 Det er kun i år. Men jeg opfordrer faktisk konfirmanderne i morgen til at gå forbi æbletræet (de skal konfirmeres i morgen) og så kan de jo lige se om der er kommet fine blomster på 🙂
    Og undskyld det sene svar, så det først lige nu 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal