Når jeg læser en opskrift, hvori der indgår en lidt “skæv”ingrediens, så bliver jeg altid nysgerrig.

Jeg er ikke god til selv at sammensætte nye smage og ingredienser, men afprøver gerne andres ideer. Denne gang en müsli med salte pistaciekerner. Dette miks af salt og sødt er vist meget fremme lige pt, og også ganske interessant. Müslien her blev i hver fald ganske fin.

Ovnbagt müsli (godt 200 gr.)

100 g. havregryn

15 gr. kokosmel

15 gr. græskarkerner

15 gr. solsikkekerner

50 gr. saltede pistaciekerner (afskalles inden brug :-))

25 gr. rosiner eller tranebær

1/4 tsk. salt

15 gr. farin

10 gr. sirup

1½ spsk. olivenolie

Farin, sirup og olie kommes i en lille gryde og bringes netop op og koge. De øvrige ingredienser – undtagen rosiner – blandes i en skål og røres sammen med sukkerblandingen.

Det hele fordeles på en plade med bagepapir og bager ca. 35 minutter ved 150 grader. Rør en enkelt gang undervejs. Når det kommer ud af ovnen blandes rosinerne i – afkøles og kommes i en lufttæt beholder.

Det er super let at lave denne portion og lækker at drysse oven på yoghurt eller andet til morgenmad.

Nu er det snart weekend – med arbejde og hygge – og udsigt til sne 🙂

God weekend.

Jette