Efter turen til Æbelø og de mange kilometers vandring ( ca. 12 – 13 km), så var det rart med lidt let aftensmad. Forstået på den måde, at det var let at gå til 🙂 samtidig med, at det mættede godt.

Det blev til pulled pork burger med hjemmelavet coleslaw, barbecuesauce og cornichoner.

Jeg havde i første omgang købt burgerbollerne – men fik alligevel lyst til at prøve at bage nogen selv. Så kunne familien jo selv vælge 🙂

Men jeg synes tit, at hjemmebagte boller bliver lige tunge nok til også at fyldes med alt det andet gode. Så opgaven var at få bollerne lette nok.

Her kommer mit forsøg 🙂

Burgerboller ( 10 – 12 stk.)

1 dl. tykmælk eller andet surmælksprodukt

2 dl. vand

20 gr. gær

3 spsk. olie

1 tsk. groft salt

1 spsk. honning

1 æg fra en sommerglad høne

50 gr. durummel (kan erstattes af hvedemel)

100 gr. grahamsmel

350 – 400 gr. hvedemel

Rør gæren ud i tykmælk og vand og tilsæt de øvrige ingredienser, undtaget hvedemelet. Jeg brugte røremaskinen 🙂 og fik det rørt godt sammen, inden hvedemelet kom i lidt efter lidt. Jeg synes stadig det er lidt vanskeligt at “mærke”, hvornår dejen er færdig i røremaskinen, så jeg ælter den altid færdig i hånden.

Lad dejen hæve tildækket godt en time.

Ælt dejen igennem og form flade boller, som lægges på plader med bagepapir. Hæver, mens ovnen varmer op til 225 grader. Bages ca. 12 – 14 minutter, og afkøler på en rist.

Bollerne forblev nogenlunde flade – og lette nok til, at det fungerede godt med masser af pulled pork, coleslaw og cornichoner inden i.

Jeg vil forsøge igen – og så måske rulle dejen ud og udstikke bollerne. Hvis jeg kan finde en udstikker, der er stor nok i diameter 🙂

Udenfor skinner solen – og det er igen muligt at holde pause på terrassen.

Jette