Æbelø – tur-retur

Nu har det ellers været super sommervejr i mange, mange dage – og så på den eneste dag med helt fastlagt udflugt – da var vejrudsigten i den grad udfordrende. Alle vejrudsigter blev gransket, Tv 2, DR og yr blev tjekket. Ville det dog bare holde nogenlunde tørvejr, skulle det nok gå.

Og det holdt tørvejr 🙂 I går var hele familien på Æbelø. Hyggeligt – men også en smule køligt.

De første 1½ km foregår gennem vand. Så alene derved adskiller turen sig fra en almindelig gå-tur. Men havbunden er ret fint sand, så det er udmærket at gå i. Men der bruges ekstra kræfter – det mærkes især, når turen går den anden vej (og i dag).

Frokost i det grønne. Primitivt og med alt medbragt hjemmefra, for du kan intet købe på øen. Men maden smagte dejligt og gav energi til at gå øen rundt – en tur på godt 5 km.

Det var blevet lavvande, da vi skulle tilbage og lidt medvind havde vi også.

Der blev snakket og hygget undervejs – mange emner blev vendt. Men mest af alt har vi alle fået en fælles oplevelse. Noget at kunnne tænke tilbage på senere. Og huske, som noget helt anderledes. For som Mette sagde: “Det her er godt nok langt fra Århus” 🙂

Aftensmaden stod og passede sig selv i ovnen, mens vi var væk. Pulled pork – til at komme i en burger. Og i køleskabet stod en lille chokoladekage og ventede. Men mere om begge dele i løbet af ugen.

God mandag – jeg håber sommervarmen vender tilbage igen.

Jette

Forrige indlæg

Præsentation – af Mød min blog

Næste indlæg

Burgerboller

4 Kommentarer

 1. conny

  Det var dejligt at se billeder fra den tur, som jeg har hørt så meget om; turen til Æbelø. Jeg har ikke vidst, hvor dybt der egentlig er. Det ser jo overkommeligt ud. Og hvor var det dog godt, at vejret holdt tørt!
  (Jeg så din blogomtale på Blogkvinder 40+ og glæder mig til at læse mere om kager, som jeg af og til bager et par stykker af).

 2. Jette Holm Rosendal

  Hej Conny. Og tak for din kommentar. Vanddybden varierer med flod og ebbe. Da vi gik derover var det til midt på låret, og da vi gik tilbage var det midt på skinnebenet.
  Og dejligt du vil læse med, og måske bage selv. Jeg synes det er en dejlig beskæftigelse at bage, og fortæller gerne om det 🙂
  Venlig hilsen Jette

 3. Pia

  Den tur har jeg også taget for 3 år siden. Vi gik hele øen rundt, ialt 15 km inden vi igen var på Fyn. Det var heller ikke just en varm fornøjelse, og da vi havde været inde i en periode med meget regnvejr, nåede vandet til midt på lårene begge veje, selvom vi gik mens det var ebbe.
  Har du lyst, kan du læse om min tur her: http://pigenfralandet-pia.blogspot.dk/search?q=en+tur+til+%C3%A6bel%C3%B8, eller finde den på min blog under: Det skriver jeg om, og vælge 'Æbelø'

 4. Jette Holm Rosendal

  Hej Pia. Tak for din kommentar – og hvor fint at læse din beskrivelse. Der blev smilet og nikket genkendende til rigtig meget 🙂 Og det er da bare en helt speciel og anderledes tur.
  Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal