Det her indlæg falder jo helt uden for noget som helst. Men jeg vil bare gerne gemme opskriften og instruktionen, derfor får den sit eget indlæg.

Inspireret af kurset i lørdags, hvor Mette Løvbom viste, hvor enkelt hun på sekunder fremtryllede den lækreste dressing – det blev skrevet bag øre 🙂

Jeg har lavet utallige olie-eddike dressinger i mit liv. Men jeg tror ikke, jeg har fået nogen til at smage og få den konsistens som hendes havde. Det udfordrede – og blev forsøgt. Og gik godt. Så her er opskriften:

Dressing til flere dage½ spsk. sennep

½ tsk. salt

friskkværnet peber

½ tsk. honning

2 spsk. hvid balsamikoeddike, æblecider eller andet syrligt

6 spsk. olie

Alle ingredienser kommes i en høj beholder, stavblenderen sættes ned og kører et par gange op og ned – og vupti – så har du en super lækker dressing! Cremet og blød.

Dressingen sættes i køleskab og holder sig fint flere uger. Og den skiller ikke, men er bare klar til at tage af og vende i en salat. Den kan varieres med forskelligt sødemiddel, olie og sennep – så det her er en grunddressing.

Jeg brugte 2-3 spsk. i min asparges salat forleden. Det smagte virkelig godt.

Og så skinner solen stadig – det er virkelig skønne dage netop nu.

Jette