Bring bag – er navnet på en lille fin butik, som ligger i Esbjerg.

Den besøgte Ole og jeg i lørdags, og som navnet på butikken antyder, så kan man tage sin egen taske med, når man handler ind. Tanken bag butikken er, at man gerne vil være med til at nedbringe mængden af plastik emballage. Så derfor kan man – helt som i gamle dage – købe varer i løs vægt. Veje dem af og så ellers komme dem over i sin egen beholder.

Jeg havde ikke været helt så forudseende, så jeg fik mine røde ris og macadamia nødder med hjem i brune papirposer. På vejen hjem, opholdt de sig i mit medbragte indkøbsnet.

På en måde lyder det jo så helt naturligt at tage et net med på indkøb, i stedet for at skulle købe en plastikpose til at bære varerne hjem i. At bruge et stofnet eller en kurv er jo en let måde at hjælpe naturen og miljøet på.

Butikken sælger ris, nødder og linser. Forskellige blandinger og masser af tørret frugt og nødder coated i chokolade. Men også strikkede karklude og uldsokker findes på hylderne – og ret mange andre fine varer.

Priserne er lidt højere, end hvis du skulle finde det i en almindelig butik. Men hos Bring bag kan du til gengæld nøjes med at købe lige den mængde, du har brug for.

Det er en hyggelig butik at gå rundt i. Og idéen er super god. Men det er en ny måde at købe ind på, og det tager tid at få os mennesker til at gøre ting på en anden måde end vi plejer 🙂 Det er også udfordringen for butikken her – men jeg synes det er sejt, at de forsøger.

Og jeg tror faktisk, at hver sparet plastikpose tæller i det store regnskab. Jeg øver mig i at sige nej tak, når en butik kommer en lille dims i en lille ekstra plastikpose – den kan jo ofte fint være i den taske, jeg alligevel har med 🙂

Jeg nød at komme ud og se noget, der blev gjort anderledes. Og helt i tråd med mit mål for 2019 – at komme ud og se noget, jeg ikke har set før, opleve noget interessant. Og med en pose macadamia nødder i skabet, så er jeg klar til at bage denne skønne tærte. Der er nemlig menighedsrådsmøde i morgen – og så skal der serveres kage 🙂

God mandag.

Jette