Dagen begyndte kold og vinterlig, men nu har solen taget fat. Måske det er muligt at sidde udenfor med kaffe og kage – mens man er iklædt skitøj – og så lade solen varme ens ansigt. Det håber jeg 🙂

En kage til at tage med ud kan være en helt almindelig marmorkage.

Trine og Peter kommer forbi i aften – efter at have været en tur over grænsen – og så tror jeg gerne, de vil have lidt kage med til henholdsvis Horsens og Århus 🙂

Marmorkage

125 gr. smør/margerine

125 gr. rørsukker

1 tsk. vaniljesukker

125 gr. mel

25 gr. grahamsmel

2 små æg

½ dl. mælk

½ tsk. bagepulver

Til chokoladedejen:

1 spsk. kakao

30 gr. mørk chokolade

Kom smør/margerine, sukker og vaniljesukker i en skål, lad det stå ved stuetemperatur, til det er blødt og pisk det så godt sammen. Tilsæt æggene – et ad gangen – og pisk mellem hver. Kom hvedemel og grahamsmel i dejen sammen med bagepulver og mælk. Vend det hele godt sammen. Det er en forholdvis fast dej. Tag ca. 1/3 af dejen over i en anden skål og kom kakao og hakket chokolade heri. Rør det godt sammen.

En lille brødform beklædes evt. med bagepapir – min er slip let, så jeg udelader bagepapir – og kom ca. halvdelen af den lyse dej i formen. Oven på den kommes chokoladedejen og derefter det sidste lyse dej. Rør evt. lidt rundt for at mixe de to deje lidt. Bages ved 175 grader 40-45 minutter.

Køler af i formen.

Og med det fine solskin, så kom kagen med udenfor, hvor hanen nysgerrigt løfter hovedet 🙂

Og en lille mariehøne nød også solskinnet 🙂

Nu håber jeg morgendagen også byder på solskin og stille vejr – det er altså godt for sind og sjæl med sådan noget vejr.

God weekend.

Jette