Det handler om at mindske madspild. Fire unge mænd fik tilbage i 2015 idéen til at lave et produkt, som kunne være med til at reducere madspil. Det er enorme mængder mad, der bare smides ud i stedet for at blive spist.

De lavede en App! En lille digital dims, der downloades til ens telefon – hvorfra man så kan købe mad, der er lige på vej til at ryge ud. Ikke fordi, det er dårligt, men fordi det er tæt på lukketid i caféen, restauranten, butikken eller hos bageren.

Der kan læses meget mere om Too Good To Go her. Idéen bag- er med deres egne ord:

“Ideen bag vores koncept er at give folk adgang til at købe mad, som ellers ville blive smidt ud, til lave priser.”

Jeg har downloaded Appen. Og har brugt den før.

Og gjorde det igen i går. I den lokale kvickly kunne jeg bestille en pose med brød – af hvad der nu måtte være tilbage sidst på dagen – hente det mellem  18.30 og 19.30 og betale 30 kr. for det.

Her er, hvad posen indeholdt! Rigtig meget brød, lækre boller og en flot Othellolagkage. Jeg tror også, at jeg var heldig – men det var altså, hvad der var tilbage, og som butikken ikke regnede med at få solgt inden lukketid.

Hvor dejligt! tænker du måske. Og ja, jeg er selvfølgelig også glad for alt det, jeg fik. Men kan ikke lade være med at føle, at det er jo ikke mig, der har brug for at kunne købe lækre brød og kager til 30 kr. Der er mange andre familier, der ville have meget mere glæde af, at kunne hente sådan en pose til den pris.

Samtidig ved jeg jo godt, at det er godt for miljøet, det er bæredygtigt, det mindsker madspild, butikken får lidt penge ud af det osv.

Men det er nok min egen stolthed, der kigger frem og synes, at det også er lidt pinligt at hente sådan en pose! Og faktisk var det Peter der hentede den – og han tænkte lidt det samme – at få så meget brød så billigt, og så sætte sig ud i en god bil og bare køre hjem. Det er ligesom ikke os, det her tilbud er møntet på. Eller …?

Derfor håber jeg også bare, at mange får øjnene op for Appen her – Too Good To Go. Tanken bag er genial.

Men følelsen af, at det er lidt flovt eller lidt pinligt at købe mad på denne måde – den sidder i mig endnu. Selv om jeg jo ikke har gjort noget forkert eller mærkeligt eller underligt. Jeg har jo kun benyttet et tilbud, der er tilgængeligt for alle.

Måske du selv har lyst til at kigge lidt på idéen bag – det håber jeg 🙂

Og så vil jeg ønske dig en dejlig weekend.

Jette