Jeg ved ikke hvordan du husker det – men tidligere, så var gule skilte ensbetydende med tilbud. Det er det for så vidt stadig – men det er også blevet et tegn på datovarer. At noget nærmer sig sidste salgsdag, og gerne snart skal bruges. Men ellers fejler varen ikke noget.

Jeg kan næsten ikke gå forbi grøntsager med gule mærkater på 🙂 Jeg har sådan en lyst til at redde grøntsagerne fra at havne på komposten. Men jeg kan jo ikke spise mig igennem alle de gul-mærkede kartofler, kål og peberfrugter. Men jeg gør, hvad jeg kan 🙂

Forleden var det så fine små tomater, der kom med hjem. Ikke en eneste måtte kasseres, så det var da bare så godt. Jeg havde ikke lige planer om at lave salat, så de blev i stedet tryllet om til skønne langtidsbagte tomater. Det er så let at gøre, og så holder tomaterne sig efterfølgende noget tid i køleskabet.

Langtidsbagte tomater

En bakke cherry tomater

2 fed hvidløg

en kvist rosmarin

1-2 spsk. olie

salt og peber

Tomaterne deles på tværs og sættes tæt i et ovnfast fad. Kom skiver af hvidløg på hver, læg kviste af rosmarin over og drys med salt og peber inden dråber af olie fordeles på tomaterne.

Sættes i ovnen ved 110 grader ca. 1½ time – eller hvor længe du synes. Køler af og kommes i et glas og overhældes med olie, og gemmes så i køleskabet. Lige til at hente frem til en salat. Eller til at komme et par stykker i en tomatsauce. Eller bare spise, fordi du lige fik lyst til at smage lidt sommer 🙂

De smager nemlig kraftigt og koncentreret af tomat, og det kan fint udnyttes i en tomat sauce.

Og så ser tomaterne da bare så fine ud – lækre og farvestrålende.

God weekend.

Jette