Langtidsbagte (syltede) tomater

Jeg foretrækker langt ordet ‘langtidsbagte’ tomater i stedet for ‘syltede’ tomater. Hvorfor ved jeg egentlig ikke 🙂

Men jeg ved, at jeg nyder mad, der har bagt og simret i meget lang tid. Det får en helt særlig intens smag og er oftest meget mørt. Og i køkkenet har der undervejs bredt sig en skøn duft af krydderier, som er med til at skrue forventningerne op.

Jeg har før langtidsbagt tomater, og synes, det er en rigtig god måde at tilberede tomater på. Denne opskrift er lige til at gå til, og tomaterne er ikke helt indtørrede.

De langtidsbagte tomater kan bruges i salater eller som fyld på pizza og lign.

Langtidsbagte tomater

500 gr. små tomater, i halve

½ løg i tern

1-2 fed hvidløg i tern

1 kvist frisk rosmarin (eller 1 tsk. tørret)

1 tsk. tørret timian

1 tsk. tørret oregano

1 tsk. salt

friskkværnet peber

2 spsk. olie (jeg brugte rapsolie)

Det hele blandes grundigt i et ovnfast fad og sættes i ovnen ved 100 grader og bager i ca. 3 timer.

Kommes i et lufttæt glas eller en bøtte og overhældes med olie, så det dækker. Opbevares i køleskab og kan holde sig mindst 1 – 2 uger.

Jeg brugte en del tørrede krydderier, men friske kan også bruges i stedet. Men på min terrasse vokser kun rosmarinbusken. Den glæder jeg mig til gengæld meget over.

En våd morgen er det! – Er det ikke noget med, at august normalt er en af de mest regnfulde måneder? Det kommer vist til at holde stik i år 🙂

Jette

Forrige indlæg

Pizza med tre slags tomat

Næste indlæg

Brombær

4 Kommentarer

  1. Anonym

    Det ser lækkert ud – det vil jeg prøve 🙂 Vi har ikke fået så meget regn endnu i august, som vi godt kunne bruge, så send det bare herover.
    vh/Karen

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej – og underligt hvordan regnen kan variere fra landsdel til landsdel. Nu er det klaret lidt op her – så måske det er trukket op til jer 🙂
    Hilsen og god dag. Jette

  3. Anonym

    En god idé også at tilføje rødløg, dét må jeg prøve næste gang!
    Har selv lige lavet en omgang, og det smager altså bare SÅ godt.

  4. Jette Holm Rosendal

    Hej Nada. Tak for din hilsen – og ja, løg og tomater fungerer bare godt 🙂 Og lige nu er det helt oplagt at få spist og prøvet tomat i mange variationer.
    Venlig hilsen Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal