Hvis jeg nu havde et drivhus eller bare en tomat plante, så var det vist nu, jeg ville have glæde af den 🙂 Men det har jeg ikke. Men til gengæld så er der masser af boder, hvor der her på Fyn sælges tomater og meget andet frugt og grønt, så det er bare om at komme op på cyklen og få købt nogle tomater!

Læg mærke til emballagen – det må siges at være genbrug eller sund fornuft, når der nu var et rest lager af jordbæremballage.

Så selvom der står 500 gr. på kassen, så var der langt over 500 gr. i kassen, men det gør ikke noget. Jeg langtidsbagte (syltede) de fleste af dem (mere om det i morgen), og de sidste blev spist, som de var.

Ideen til pizzaen med de tre slags tomat, fandt jeg i Nettos eget blad, og synes den lød spændende. Nok især hvis man synes, tomater er en dejlig grøntsag – eller frugt, som det retmæssigt er.

Pizza med tre slags tomat (2 – 3 pers.)

Pizzadej – læs her

Fyld:

Tomatsauce – jeg havde noget i fryseren (uden opskrift) men ellers kan denne bruges.

Langtidsbagte tomater (eller soltørrede tomater)

2-3 tomater, i tynde skiver

evt.lidt chorizo i tynde skiver

125 gr. (en kugle) frisk mozzarellaost

1-2 tsk tørret oregano

Rul pizzadejen ud og smør tomatsauce på. Fordel langtidsbagte tomater og evt. chorizopølse jævnt ud over og dernæst de friske tomatskiver. Slut af med at fordele mozzarella i skiver og drys til sidst med tørret oregano.

Bag pizzaen i forvarmet ovn 210 grader i ca. 15 – 20 minutter.

Det blev en ret lækker pizza med en intens smag af tomat. På billedet er der lige kommet en enkelt tynd skive squash med – det kan også godt gå 🙂

I dag er så allersidste dag i sommerferien – lidt underligt.

Men også startskuddet til en efterårssæson med masser af aktivitet. Men også lidt anderledes idet konfirmanderne for eksempel først skal begynde at gå til præst efter efterårsferien, og noget af deres undervisning skal være en hel dag. Det er nyt for mig at tænke sådan – lige bortset fra at vi jo havde en en hel dag i Århus i foråret. Det var lidt en forsmag på, hvad man kan bruge en undervisningsdag med konfirmander til.

Velkommen til uge 33 🙂

Jette