Der bliver spist mange pizzaer her i huset – købe pizzaer og frosne pizzaer. Men dog primært, når jeg ikke er hjemme 🙂

I dag er jeg så alene hjemme – og så står den også på pizza, men denne gang hjemmelavet. For så ved jeg, hvad der er i dejen, og hvad der er på toppen.

Men jeg ved også godt, at mine pizzaer ikke er tynde som italienernes eller sprøde som en frossen pizza.

Men jeg kan nu meget god li’ min egen udgave alligevel 🙂

Pizzadej (2 – 3 pers)

2 dl. vand

10 gr. gær

½ tsk. groft salt

1 spsk. olie

50 gr. grahamsmel

50 gr. pizzamel

ca. 150 gr. hvedemel

Alt røres sammen og æltes til sidst til en blød dej, der sættes til hævning, lunt og længe.

Imens laves tomatsauce – hvis der ikke tyes til den hurtige løsning – et par skefulde ketchup 🙂

Denne tomatsauce lavede jeg første gang til Mettes konfirmation – for 9 år siden. Hun havde ønsket små tomattærter til “farvelmad” – og på disse små tærter blev brugt denne tomatsauce. Og den smager intenst af tomat.

Opskriften på saucen er enkel og skal blot røres sammen.

Tomatsauce 

1 lille dåse koncentreret tomatpure

1 spsk. tørret basilikum

2 spsk. olie

1 fed presset hvidløg

½ tsk. salt

½ tsk. sukker

Alt røres sammen – kan gøres i god tid, før det skal bruges. Og kan gemmes i køleskab, hvis der er noget i overskud.

Når pizzadejen er godt hævet ( 3 – 4 timer), eller du er blevet sulten, og gerne vil have mad 🙂

så æltes dejen igenenm og rulles ud til lidt mindre end en plades størrelse. Læg dejen på en plade med bagepapir. Fordel tomatsauce – jeg brugte godt halvdelen af portionen nævnt ovenfor.

Kom fyld på – kig i køleskabet, om der er nogle rester, de egner sig fint til pizza. Selv om det sikkert ikke er særlig italiensk 🙂

Drys til sidst 75 gr. revet ost over.

Bages 14 – 15 minutter ved 200 grader. Og så dufter der lækkert af tomat og nybagt pizza.

Velbekomme.

Og rigtig god weekend.

Jette