Så er gårsdagens avis ( Kristeligt Dagblad) blevet kigget og læst igennem. Jeg har aldrig helt forstået, hvorfor det er fredagsudgaven, der er den tykkeste og mest interessante – men det er det.

Og der er altid en eller flere artikler og små notitser, der giver anledning til at tænke lidt videre. Eller gemme i sit hoved, fordi de måske kan bruges i en anden sammenhæng en anden dag.

I denne avis var det især en artikel fra et Hospice om emnet håb, der satte sig fast. Og derfra et lille eventyr om guldsmeden.

Guldsmeden begynder livet som larve under vandet og ender som guldsmed over vandet. Denne forvandling vil den frie og glade og nyklækkede gudsmed gerne fortælle de andre laver om. – Men den kan ikke vende tilbage, kan ikke komme gennem vandspejlet. De andre larver må selv vente til de forvandles til flotte guldsmede.

Eventyret udtrykker håb og kan illustrere det kristne håb om evigt liv. Vi kan ikke her i livet trænge gennem forhænget til Guds rige – men vi kan håbe på, det sker.

En morgen i roligt selskab med kaffe, hjemmebagt brød og avisen, det er en god måde at tage hul på weekenden på.

Blåbær sylt kommer ind i billedet, fordi jeg i næste uge vil bage en kage – en blåbærdrøm – hvor netop blåbærsylten skal bruges.

Blåbær har fået en gevaldig opblomstring, eller hvad man nu skal sige. Da jeg var barn, plukkede vi sommetider små blåbær i skovkanten og spiste mens vi plukkede. Men nu står der jo blåbær i enhver køledisk. Og desværre sjældent danske. Men ofte enormt store bær. Og de smager nu fint nok.

Blåbærsylt (2 små glas)

200 gr. blåbær

100 gr. sukker

½ tom stang vanilje

½ citron, saften af

Kom det hele i en lille gryde og kog det ca. 15 minutter uden låg og ved svag varme. Kom syltetøjet i en foodprocessor og findel det, eller mos det grundigt med en gaffel, før det kommes på rene glas. Jeg havde skyllet glassene med lidt whisky først 🙂

Den tomme vaniljestang lod jeg blive i syltetøjet i et af glassene.

Og den kommer fra det glas med masser af tomme vaniljestænger. Jeg bruger dem til at koge med, når jeg som her laver syltetøj eller koger creme. For der sidder meget smag i den tomme stang, som så lige får et nyt liv her.

God weekend – på en lidt mørk lørdag.

Jette