Kokostoppe og andet godt …

Ferie – det er absolut en dejlig ting. Giver fornemmelse af, at det er helt i orden ikke at lave så meget. Og tid til andre ting.

I går indeholdt dagen forskellige besøg. Første besøg gjaldt “bil til service” – et besøg jeg vidste ville koste en halv bondegård – så det var selvfølgelig lidt træls. Men på den anden side, så har jeg for længe siden besluttet, at det at have bil, det koster, men det er også frihed, og det sætter jeg enormt højt.

Mens bilen var i gode hænder, gik jeg lidt i butikker, med tegnebogen godt begravet i bunden af tasken. Men jeg fandt alligevel en lille skål, jeg bare måtte have med hjem. Den er nuttet og – jeg ved det godt – en mærkevare (Blomsterberg). Men jeg er rigtig glad for den 🙂

Dagens øvrige besøg var i selskab med gode veninder – så der blev talt utroligt meget 🙂 Og tanker blev vendt, og problematikker blev set fra andre vinkler. Alt i alt en berigende dag.

Der blev bagt lidt – nogle kokostoppe, som bare altid smager godt.

Og i de meget sene aftentimer kørte en kæmpe mejetærsker rundt på præstemarken og høstede kornet. Da jeg voksede op, var det duggen, der bestemte hvornår det var slut med at høste – men sådan er det bestemt ikke mere. Så her til morgen så marken sådan ud:

I Det gamle Testamente fortælles det, at Gud sagde til Israelitterne, at når de høstede, så skulle de ikke gå tilbage, hvis de havde tabt en smule korn. – Det skulle de lade ligge til den trængende og den fattige. En god tanke om social omsorg allerede den gang.

Jeg tænker lidt mere nøgternt og konkret – måske der vil være spildt lidt korn, som mine høns kan have lidt glæde af 🙂 De vil i hvert fald holde en fest, hvis de finder noget.

God sommer fredag.

Jette

Forrige indlæg

Flutes med squash

Næste indlæg

Blåbærsylt

2 Kommentarer

 1. randiglensbo.dk

  Som der står i Marken er mejet:
  Rev vi marken let
  det er gammel ret
  fuglen og den fattige skal også være mæt.

 2. Jette Holm Rosendal

  Lige præcis 🙂 Og det er da en smuk tanke.
  Hilsen Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal