Det er tiden med squash – fine og sjove udgaver. Og de vokser hurtigt. Så det er med at bruge fantasien og få dem brugt i forskellige sammenhænge.

En af dem er bagning – i brød og kager.

I går brugte jeg dem til at komme i flutes og i salat – og begge dele forsvandt til Salmemaraton. Så det tager jeg som udtryk for, at de smagte fint 🙂

I en af de ældgamle Karolines Køkken er der en opskrift på et brød med squash. – Den brugte jeg som grund opskrift, men ændrede lidt. Det var en stor portion, og jeg må nok indrømme, at jeg er bedre til små portioner 🙂 Så da dejen havde hævet var den millimeter fra at komme ovenud af røremaskinens skål. Men hævet, det var den 🙂 Dejen var også blødere end jeg normalt har den, så det at forme flutes til lange ens tynde brød – det blev der ikke meget af.

Squash flutes (4 stk.)

2 dl. vand

2 dl. mælk

1 dl. yoghurt eller andet surmælksprodukt

25 gr. gær

2 tsk. groft salt

2 tsk. sukker

3 spsk. olie

200 gr. groftrevet squash

ca. 1 kg. mel – evt. lidt grahamsmel

Rør gæren ud i væsken og tilsæt de øvrige ingredienser – men hold noget af melet tilbage. Jeg brugte røremaskinen og sluttede med at ælte lidt i hånden. Det blev en ret blød dej. Jeg er altid bange for at få for meget mel i – men her kunne vist godt have været lidt mere, så ville dejen have været lettere at arbejde med.

Stilles til hævning 2 – 3 timer. Slås ned og deles i 4 dele, der trilles til flutes, sættes på en plade med bagepapir og efterhæver mens, ovnen varmer op.

Bages ca. 25 minutter ved 200 grader. Afkøler på en bagerist.

God torsdag.

Jette