Kokostoppe

Jeg har ikke tidligere været så begejstret for kokosmakroner, synes de var for marengsagtige. – Men den her opskrift giver lidt mere fornemmelse af en kage. Måske også fordi jeg er ret glad for både marcipan og chokolade, og da begge dele indgår her, så går det ikke helt galt.

Mine toppe her er frisk og frejdigt lavet efter Mette Blomsterbergs opskrift 🙂

Jeg har dog formindsket opskriften og udeladt limeskallen – mest fordi, at jeg ikke lige havde noget i køleskabet.

Og toppene, ja dem havde jeg brug for nu. Der er nemlig strikke cafe i denne uge, og da er det altid godt at have et eller andet til kaffen, alt imens der kan strikkes på livet løs, og tales om stort og småt.

Trine og Peter har tidligere hentet noget konfektmarcipan i Tyskland (!) og jeg brugte lidt af det i stedet for almindelig marcipan. Denne er med mint og chokolade, og smager ret så godt 🙂

Kokostoppe (11 – 12 stk)

1 æg – fra en frejdig høne

100 gr. sukker

100 gr. kokosmel

25 gr. groftrevet marcipan

ca. 50 gr. smeltet mørk chokolade

Rør æg, sukker, kokosmel og revet marcipan sammen til dejen samler sig. Lad dejen trække tildækket ca. en time i køleskab.

Den gule farve kan jeg stadig takke mine glade og flittige høns for 🙂

Fordel dejen i portioner og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Form dem til toppe – brug fingrene.

Bag toppene i ca. 10 – 15 minutter ved 180 grader, til de er let gyldne. Lad dem køle helt af.

Smelt chokoladen (over vandbad) og dyp bunden af toppene i chokoladen og lad dem tørre, inden toppene kommer i en lufttæt beholder – klar til at blive serveret.

Kagerne er bløde og lækre. – At jeg brugte en anden marcipan variant smages ikke særlig tydeligt. Men gode og indbydende er toppene nu alligevel 🙂

God tirsdag

Jette

Forrige indlæg

Weekend glimt

Næste indlæg

Brød – med surdej

4 Kommentarer

 1. Jane Birke Nielsen

  Uhmmm……..du frister med alle de lækre opskrifter 🙂

 2. Jette Holm Rosendal

  Hej Jane. Det er jeg da glad for at høre 🙂 men jeg har også et motto: alt med måde – og det er nok godt nok at holde sig til, når det lige handler om kager 🙂 men alligevel – god fornøjelse med at prøve selv. Mange hilsner Jette

 3. Jane Birke Nielsen

  Tak skal du ha´ Jette 🙂 Jeg er på livstilsændring og har indtil videre smidt 34 kg i løbet af et år, så det er ikke meget kage jeg selv spiser, men resten af familien spiser jo stadig kage 😉 Indimellem laver jeg opskrifter om til sukkerfrie ved at erstatte sukker med perfect fit fra ISIS og det lykkes som regel ganske fint……næste projekt af den slags bliver din "snyde" brownies der skal laves sukkerfri 🙂

 4. Jette Holm Rosendal

  Tillykke med dit store vægttab og held og lykke med livsstilsændringen. Det er en af den slags, der kræver noget viljestyrke og tålmodighed.
  Jeg kender ikke sødemidlet du nævner – men hører bestemt gerne om resultatet, når du en gang får bagt brownies. Det skal nok blive godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal