Med bopæl lige på den anden side af Lillebæltsbroen, så er der ikke længere til Tyskland, end at vi ind i mellem kører derned for at handle. Jeg ved ikke, om der er sparet noget særligt – men så giver det en fælles tur. Selv om man selvfølgelig godt kan mene, at man kunne lave en mere interessant fælles tur end ned til Fleggaard 🙂 Og sandt nok. Men sådan er der så meget.

Trine og Peter tog turen derned før jul – og var blevet udstyret med en indkøbsseddel, hvor der blandt andet stod “sjove bageting”. Og det tog de meget seriøst. Jeg fik i hvert fald nye forsyninger af sukker, chokolade og marcipan – i flere varianter.

Ikke noget, som vi ikke lige så godt kunne have købt i Netto – men det var vist lidt billigere.

I går ville jeg så prøve min orangemarcipan. Og lave små toppe, som kunne indgå i noget af besvarelsen af madblogger udfordringen # 2

Men det gik ikke helt, som jeg gerne ville. Jeg havde små kransekagetoppe i tankerne. Men dejen var blevet for blød, der var kommet for meget æggehvide i. Plus at marcipanen også føltes lidt mere fugtig end almindelig marcipan.

Så selv om toppene faktisk blev sprøjtet ud og havde fine riller – i hvert fald i begyndelsen – så flød de bare ud og blev til runde kager. Og fordi de var så fugtige fra start af, så hang de også lidt fast i bagepapiret, da de skulle af. Så bagsiden af toppene er ikke så køn.

Men heldigvis er formen jo ikke afgørende for smagen. Og de har en fin smag af appelsin.

Opskriften jeg brugte ses her. Men havde, som nævnt, brugt lidt mere æggehvide end der stod i opskriften. 

Jeg havde delt pakken med marcipan og lavede også en lille portion marcipankiks. De blev ganske udmærkede – men her overdøver alle frø og kerner smagen, så jeg synes ikke rigtig appelsinsmagen trænger ret meget igennem.

Men kiksene er gode – selv om Peter stadig kigger temmelig skeptisk på dem 🙂

 

 

Udenfor er det stadig gråt og vådt – jeg håber ikke februar får en lige så kedelig statistik som januar – men utrolig få solskinstimer.

Men så er det godt, at der altid kan bages lidt – det er klart med til at løfte en lidt grå dag 🙂 

 

God søndag.

Jette