Jeg har ikke før bagt gulerodsbrud. Jeg har spist ret mange gulerodsboller, muffins og kager – og gulerodsbrud – men ikke hjemmebagte. Før jeg fik serveret Trines fine brud.

Jeg fik hendes opskrift og søgte tilbage og nåede til denne side. Og der blev beskrevet, hvordan det var først i 90,erne at gulerodsbrudene for alvor vandt indpas hos bageren. Og pludselig kan jeg godt huske, at jeg har købt en del 🙂 For de var bløde og lækre – og lidt sunde!

Nu forsøges der så i mit køkken. Og her er opskriften – jeg har endnu en gang formindsket portionen. Jeg vil hellere bage en gang mere, og så have nybagt brød 🙂

Gulerodsbrud (ca. 6 stk)

1/4 pk. gær

1 dl. vand (jeg brugte mælk, der skulle bruges :-))

2 spsk. yoghurt (eller andet surmælksprodukt)

2 spsk. olie

1 tsk. salt

1 spsk. sukker

75 gr. grahamsmel

ca. 175 gr. hvedemel

Udrør gæren i vandet og tilsæt det øvrige – men hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem og stil den tildækket til hævning ca. 1 time.

Imens dejen hæver, findes:

1 æggeblomme, fra en glad høne

50 gr. groftreven gulerod

25 gr. solsikkekerner

Når dejen har hævet, æltes den let igennem, mens den bliver i skålen. Æggeblomme, gulerod og solsikkekerner kommes ved – og der blandes.

 

Jeg synes normalt ikke, jeg er sart – men det var en temmelig klistret affære at få fordelt fyldet i dejen. Og jeg tror eneste mulighed er at bruge fingrene 🙂

Når det hele er æltet nogenlunde sammen deles dejen i 6 stykker, som med en ske sættes på en bageplade med bagepapir.

 

Og så skal de bare i ovnen 🙂 Bages ved 200 grader ca. 15-18 minutter. Køler af på bageristen, og så er der ellers bløde og rimelig lækre gulerodsbrud.

 

 

Spises som de er – men kan sikkert også nydes med lidt ost eller lignende.

 

Senere i dag bages der videre – madblogger udfordringen # 2 ligger stadig og udfordrer 🙂

 

God lørdag.

Jette