Jeg synes kransekage  i alle varianter er dejligt 🙂 Jeg har efterhånden også bagt en del, men med lidt svingende resultat. Nu skulle jeg prøve en ny opskrift – fra Claus Meyers bog: Meyers kager. Og den fungerede og smager super godt. Jeg halverede igen opskriften, og fulgte ikke helt hans anvisninger, men det gik godt alligevel.

Kransekage

(20 stk. á 5 cm)

250 gr. marcipan

100 gr. sukker

1 lille æggehvide

Sukker og æggehvide røres sammen og står mindst 1/2 time. Marcipanen rives groft og blandes med sukker/æggehvide. Det bliver en forholdsvis fast masse. Sættes i køleskab et par timer.

Da jeg skulle til at arbejde med massen, gjorde jeg det sådan:

Klippede side- og bundkant af en ny tynd A4-lomme – og kom lidt af massen imellem plastikken. Æltede lidt og rullede til sidst til en stang, og formede den trekantet – stadig inden i plastiklommen. Det er lidt bøvlet – men kan lade sig gøre, og du undgår helt klistrede fingre, og dej der hænger i bordpladen.

Skæres ud i stykker á 5 cm ( brugte faktisk en lineal :-)) Sættes på bagepapir og og bages i varmluft ved 190 gr. i ca. 10 minutter til de er meget lysebrune. Sæt gerne en ekstra bagplade lige under, så bunden af kagen ikke brændes af. Afkøles.

Til glasur:

flormelis

varmt vand

Jeg bruger ikke æggehvide, er ikke så vild med den hårde overflade, som jeg synes æggehvide giver i en glasur.

Til at sprøjte glasur på kagerne med, brugte jeg en almindelig plastikpose, hvor jeg klippede et lille hul i det ene hjørne.

Så er der kransekage og kaffe

Uhm 🙂 kagen er ret blød og lækker og smager bestemt af en mere.

Jette