Eller usprøjtede citroner.

Det er faktisk lidt pinligt. – Men indtil for ganske nylig har jeg ikke taget det så tungt, om citroner – og for den sags skyld også appelsiner – om de var overflade behandlede eller ej.

Hvis de skal bruges til at presse saft af, er det heller ikke så væsentligt. Men skal du bruge skallen, så betyder det noget, hvordan de er dyrket og gjort klar til rejsen mod nord.

Jeg læste en meget sigende og illustrativ artikel hos Frk. Kræsen om kemikalier og sprøjtede citroner. Og efter at have læst det indlæg, var det slut med at købe sprøjtede citroner.

Og prisforskellen er faktisk ikke særlig stor. Forleden fandt jeg 4 økologiske citroner til 16 kr. i Føtex. Det vil sige 4 kr. pr. stk. og det er kun ca. en krone mere for en usprøjtet og økologisk  citron i forhold til en overfladebehandlet citron. Så nettet med de økologiske citroner røg hurtigt ned i kurven.

Jeg skulle bruge citronerne til citronmåner 🙂

Da jeg rev skallen på de økologiske citroner, var det som om, de duftede bedre og kraftigere. Det kan være tilfældigt – eller fordi jeg gerne ville, det var sådan. Men under alle omstændigheder, så brugte jeg skallen med største fornøjelse, og glæder mig til at servere citronmåne for mine korvenner.

Mere om det i morgen.

Nu gælder det en tur ud i tørvejret og et strejf af solen  🙂

God mandag.

Jette