Jeg blev forleden spurgt, om der kom mere julebag her på bloggen. Og ja det gør der, men det går ikke så hurtigt 🙂

At lave en blog i december kan være en udfordring – for det er uden tvivl den travleste måned i året i præstens kalender. Men det er en rigtig hyggelig måned – med masser af gode arrangementer og masser af glade mennesker – og julebag. Det bedste er, når det er erfarne husmødre, som serverer bagværk og småkager, efter opskrifter de har brugt i generationer.

Og ofte har hver familie jo sin favorit småkage.

Jeg har også favoritter – pebernødder og brunkager. Min far spiser uanede mængder af vaniljekranse, og mine børn har spist ret store mængder af havregrynskugler. Så de opskrifter vil løbende komme ind her.

Har nogen af jer, der læser med, en opskrift I gerne vil dele med mig, er I meget velkommen til at sende mig opskriften. Så bringer jeg den her, så andre også kan få glæde af opskriften. Hvis der følger en historie med, vil det bestemt være spændende.

Min søster har faktisk allerede sendt mig en opskrift på kernekiks – den kommer senere.

I dag kommer luksusudgaven af det tema. Marcipankiks!Rigtig mange frø og kerner blandet med havregryn, smør, sukker og marcipan – det skulle prøves. Og så stod der tilmed i opskriften, at de var sunde 🙂 (Marcipankiks – Odense Marcipan)

Marcipankiks ( ca 40 stk).

1 dl. sukker

1 dl. hørfrø

½ dl. sesamfrø

½ dl. græskarkerner

2 dl. solsikkekerner

2 dl. havregryn

2 spsk. mel

1 tsk. bagepulver

1 æg – fra en glad høne

75 gr. smeltet smør

200 gr. revet marcipan

 

Alle de tørre ingredienser blandes.

Kom revet marcipan i og saml det hele let med ægget og det smeltede smør. Lad dejen stå og trække mindst et kvarter.

 

Sættes på en plade med bagepapir – ca. 1 spsk. dej til hver kiks. Læg et nyt bagepapir ovenpå og rul dem flade. Jeg havde 9 stk på en plade.

 

 

Bages ved 180 grader i ca. 8 min. til de er gyldne.

 

Jeg synes de smager godt! – Men jeg er også stor tilhænger af frø og kerner i mange afskygninger. Men til en kop te her i decmber måned, da går de fint.

 

God bagelyst.

Jette