Vanilje

Hvis ikke det havde været for Mette Blomsterberg, så tror jeg ikke, at min interesse og opmærksomhed var blevet vakt med hensyn til vanilje – og vaniljestænger. Det er ikke, fordi jeg ved så meget om emnet – men jeg synes, de er fascinerende.

I min barndom var vaniljestænger noget ret eksotisk. Jeg kan faktisk ikke huske, at der har været vaniljestænger i min mors køkken.

Før jul kiggede jeg i mit skab og fandt til min overraskelse så mange forskellige indkøb af vaniljestænger:

 

Så blev det december og jul og så var der tilbud – så i dag ser lageret sådan ud:

 

 

Og hvad vil jeg så med al den vanilje? Jo bruge den hen af vejen – og holdbarheden er heldigvis lang. De fleste kan holde sig til engang i 2016 🙂

 

Men tilbage til Blomsterberg og det søde liv, som begyndte at blive vist tv for godt tre år siden. For Mette Blomsterberg  brugte og bruger jo stort set vanilje i alt. Så inspireret deraf købte jeg de første vaniljestænger.

– Og nyder hver gang jeg flækker en vaniljestang og blander kornene med lidt sukker, og senere ser de mange, mange små sorte korn i æggesnapsen eller kagen. Det fremmer følelsen af at lave tingene fra bunden. 

 

Jeg har endnu til gode at bruge min dyrt indkøbte polynesiske vaniljestang. Fornøjelsen ved at bruge de andre er stadig stor. Lidt hverdagsluksus! Smagsmæssigt ved jeg ikke rigtig, hvad jeg skal mene. Jeg tror måske nok, at fornøjelsen er størst 🙂

 

Lige bortset fra det hjemmelavede vaniljesukker. – Det dufter rigtig dejligt, og har en fin smag. Jeg gemmer de tomme vaniljestænger i et lufttæt glas og kommer med jævne mellemrum mere almindeligt sukker i – og nye tomme stænger. Og sukkeret får så en fin smag af al den kraft, der er gemt i de tomme vaniljestænger.

 

Vaniljesukkeret bruges der meget af – og til tider fiskes en af de tomme stænger op, for at blive brugt i en vaniljecreme eller kogt sammen med risengrøden. 

Så jo, jeg er meget glad for alle mine vaniljestænger …

Jette

Forrige indlæg

Krydret banankage

Næste indlæg

Pizza og Tupperware

4 Kommentarer

 1. Unknown

  ved du hvor man kan købe den billigste vaniljestang?

  • Jette Holm Rosendal

   Hej Isabella. Undskyld det sene svar, jeg havde overset dit spørgsmål. Men jeg har faktisk heller ikke et godt svar, jeg plejer at holde et øje med vaniljestængerne i discount butikkerne, og så er de også ofte på tilbud omkring højtiderne. Held og lykke med at finde vaniljestænger 🙂 luksus i hverdagen. Mange hilsner Jette

  • Anonym

   Til dit svar, finderes ikke billig vanilje pt. Priserne er steget i 2017 fra 200$ til 700 pr kg dvs. at vi alle skal betale, og dertil er det også ringere kvalitet. Så slut brugeren kommer til at betale mell. 35 og 100 kr for en stang:-(

  • Jette Holm Rosendal

   Hej – og tak for din oplysende kommentar. Jeg har ikke været opmærksom på stigningen, men kun konstateret at det er slut med tilbud på vanilje. Men så må vi nyde de gange, hvor vi vælger at bruge rigtig vanilje i stedet for vaniljesukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal