Så begynder en ny uge – med sne, fygning og kulde!

“Det er hvidt herude,

kyndelmisse slår sin knude

overmåde hvas og hård, …” (St. St. Blicher 1838)

Med kyndelmisse lige om hjørnet passer teksten bare så fint på denne morgen. Allerede inden jeg stod op, kunne jeg høre der var sne. Det giver en helt særlig stilhed og ro, alle lyde dæmpes.

Det er kun et par centimeter sne, men effekten er den samme. Og jeg glæder mig over ikke at skulle ud og køre i sneen. En fridag her på matriklen er ganske rart 🙂

I går blev der mellem aftensmad og håndboldkamp lavet banankage. Kagen kunne nå at blive rørt i pausen 🙂

For med to meget modne bananer liggende i frugtskålen, så måtte der ske noget. – Og det bliver som oftest banankage eller muffins. Men begge dele smager nu også meget godt.

Men det er altid godt med noget mere end kun banan i kagen. Det kan være chokolade, nødder eller krydderier. I går blev det krydderier. Og igen noget af mit hjemmelavede vaniljesukker.

Det skriver jeg lidt mere om i morgen. Men her er foreløbig et billede – et ret gammelt glas fyldt med brugte vaniljestænger og blandet med almindeligt sukker.

 

 Banankage

 

100 gr. blødt smør ( jeg bruger ofte halv smør, halv margerine når det er sådan en hverdagskage)

65 gr. sukker

65 gr. mørk farin

2 bananer

2 æg fra gode solide høns

150 gr. mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker (gerne hjemmelavet), ½ tsk. kanel, ½ tsk kardemomme ½ tsk nelliker

 

Pisk smør og de tre slags sukker godt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Mos bananerne og rør dem i dejen. Til sidst sigtes mel, bagepulver og krydderier i og røres rundt med let hånd. Men det hele skal være godt blandet.

Dejen kommes i en form, beklædt med bagepapir og bages ved 175 grader i ca. 45 minutter. Mærk med en tandstikker om kagen er bagt.

Vendes ud af formen og afkøler på en rist.

  

 

 

En blød, let svampet kage med god smag af både krydderi og banan. Den faldt i god jord sådan en kold vinteraften – og gør det helt sikkert også i dag 🙂

 

 

Jette