Det har været en travl weekend – på den helt gode måde 🙂 Trine og Martin skulle have plantet hæk omkring deres nye hus. En helt konkret opgave, hvortil hele familien var blevet hidkaldt 🙂 Brødre, svigerinder og forældre – så der var nok af hænder og kræfter at gøre godt med. Det viste sig også at være en opgave, der krævede sit. Jorden var hård og der skulle graves en del ud, inden de mange planter kunne komme i jorden og få rodfæste igen.

Men det var alligevel også en hyggelig opgave. Og det blev til mange timer sammen om noget helt konkret, og der var mulighed for at tale om stort og småt undervejs.

Jeg tror ikke, man skal underkende betydningen af, at gå og lave noget sammen. At den form for oplevelser også er med til at kitte en familie sammen.

Mit arbejde var ikke så fysisk hårdt, men jeg lavede en del mad 🙂 Som de unge mennesker sagde, så havde der vist ikke før været så mange grøntsagsskræller i deres kompostbeholder.

Og som min søn Peter observerede, så var det lidt som at være på besøg hos bedsteforældre: Der var mad til faste tider og så kunne man gå ud og arbejde igen. Frokost kl. 12, kaffe kl. 15 og aftensmad kl. 18. Så præcist var det nu ikke 🙂 Men rytmen var den samme.

Trine og Martin kan nu kigge ud i deres have, og se, at huset er blevet rammet ind af den fineste ligusterhæk. Og de overskydende planter bliver sat i planteskole her hos Ole 🙂

Et andet arbejdsfællesskab så jeg uden for her til morgen. En eller nok flere flittige muldvarpe havde lavet den fineste rute af muldvarpeskud. Fascinerende.

God mandag.

Jette