Naturen er virkelig gavmild netop nu. Og det milde vejr inviterer til at komme uden for. Forleden var jeg tilbage i Kauslunde og gik først en dejlig tur i solskinnet sammen med min gode gå-veninde. Meget blev vendt på de fire kilometer rundt i mit gamle hjemsogn.

Siden blev der drukket kaffe med min gamle graver – og jeg blev begavet med en stor portion valnødder. Så ud over et par timer med skøn snak, så drog jeg også tilbage vestpå med masser af valnødder i bagagen og tanker om, hvad skal jeg nu med dem ? 🙂

Lige nu er de blevet lagt til tørre. Bredt ud i en kasse med avispapir i bunden og så lagt i et lag og stillet i Oles udestue. Så kan jeg gå og vende dem ind i mellem. Og Alba, Oles lille hund, har fundet ud af, at valnødderne er sjove at fiske op og lege med. Så der samles også valnødder op rundt om i huset.

Jeg knækkede nogle valnødder i går – til en kage – og de er endnu meget milde i smagen og lidt bløde. Men med tiden bliver de mere tørre og får denne karakteristiske smag, som nogen holder af, og andre ikke er så vild med.

De første nødder kom som nævnt i denne opgraderede sandkage. Og den smagte så godt. Men hvilken nybagt kage gør ikke det 🙂 Jeg havde dog ikke tranebær, men rosiner kan sagtens bruges i stedet for. Og honningen der kom over kagen – var helt lokal fra Gamborg. Noget jeg var blevet givet – så kagen har virkelig megen historie gemt i sig.

Og mon ikke der skal bages et valnøddebrød lidt senere i dag ? Og ellers vil jeg gemme nødderne og glæde mig over at kunne – hen over tid – bruge løs af naturens gaver.

Weekenden byder på mere udetid. Trine og hendes mand skal have plantet hæk rundt om deres nye hus. Her giver vi en hånd med – jeg gør det mest i køkkenet, så der forberedes tærter, brød og æblecrumble. Og så købes der ind til hokkaidosuppe. Det skal nok blive en god weekend.

Må du også få en dejlig weekend.

Jette