Hvor fint at læse andre blogs – for pludselig ser man en god ide. Det skete (igen) foleden, da jeg læste om vores fantastiske løg – som kunne spille førsteviolin i en løgtærte.
Jeg skulle spise alene i går, og derfor var der god mulighed for at lave noget mad, som jeg ville sætte pris på, men som mine børn helt sikkert ikke ville være fan af.
Løg har ofte været et stridsemne. Da børnene var små – og faktisk også lidt endnu – skulle der løg i en ret, måtte de først rives eller være meget fint hakket 🙂
Jeg er vokset op med en mor, som syntes, at løg var en grøntsag på lige fod med gulerod og porre, så der blev spist utroligt meget løg i mit barndomshjem. Og i min mors køkkenhave var løg bare lette at have med at gøre.
Nu blev der igen lavet tærte, jeg ved godt, at jeg stadig befinder mig i kvindemads-genren, men det får nu være.
Løgtærte (2-3 pres)
Tærtedej
Fyld:
100 gr. bacon
1 spsk. olie
3 (ca. 200 gr.) løg
50 gr. revet ost
2 æg, fra snakkesalige høns
1 dl mælk/ fløde
½ tsk. Salt
1 tsk. Timian
Peber
Mens tærten forbager laves fyldet.
Varm olien op og steg bacontern lidt sprøde, tilsæt løg i skiver, svits og læg låg på gryden og lad det småsimre 5-10 minutter.
I den forbagte bund kommes først ost, så fordeles løgblandingen og æggemassen hældes over til sidst.
Tærten bager ved 200 grader i ca 25-30 minutter. Lad den lige stå og samle sig lidt før den skæres ud og serveres.
Det kunstneriske indtryk lod noget tilbage at ønske, derfor kun udsnitsbilleder i dag 🙂
Og nu godt forkølet – øv!
Må din dag blive god.
Jette
Karen
God bedring. Det er så træls at være forkølet.
Du skulle prøve at pensle den forbagte bund med lidt Dijon sennep, før du kommer fyldet på – det smager rigtig, rigtig godt 🙂
Jette Holm Rosendal
Tak. Træls dækker meget præcist hvordan jeg har det 🙂
Tippet med sennep vil jeg prøve næste gang. Det ville jeg ikke selv have tænkt i denne sammenhæng, så det vil jeg glæde mig til at prøve.