Det er mĂĄske ikke helt rigtigt, men jeg tror det holder et stykke hen af vejen 🙂 Det handler om tærter. Og de har lidt et ry for at være “dame-mad” – i hvert fald hvis du læserJans madblog 🙂

Men det lever jeg nu gerne med og serverede i går denne gode tærte med spinat, kylling og krydret ost.

Og den blev sat på bordet i selskab med kvinder. Peters mødregruppe fortsætter, selv om alle fire børn, der i begyndelsen deltog, nu er flyttet hjemmefra 🙂

For 21 ĂĄr siden mødtes vi lørdag formiddage med hver sit barn pĂĄ armen og drak te og spiste brød. Siden er meget vand løbet i ĂĄen, og nu mødes vi om aftenen – uden børn – til et glas vin og lidt let mad. Og masser af snak, og stadig er det lige hyggeligt og inspirerende.

Tærte med spinat og kylling ( 4-5 pers)

Dej:

50 gr. grahamsmel

200 gr. hvedemel

150 gr. smør/margarine

1 tsk. salt

1 æg

evt. lidt vand

Smørret smuldres i melet og samles med æg og evt. lidt vand. Ælt ikke for meget, og læg så dejen på køl en times tid (gerne længere).

Fyld:

1 kyllingebryst (mit var kogt, det kunne også have været stegt)

4-5 kugler frossen spinat

1 spsk. olie

75 gr. (krydret) ost

3 æg, fra stærke høns

1 dl. fløde/mælk

salt

peber

Rul dejen ud og beklæd en tærte form (26 cm.) (der er lidt dej i overskud) Prik bunden med en gaffel og forbag den ca. 10 minutter ved 200 grader.

Til fyldet svitses spinaten i olien, kyllingekødet skæres i mindre stykker. Æg, mælk, salt og peber piskes sammen.

I den forbagte tærtebund drysses først osten i bunden, spinaten fordeles ovenpå og til sidst kommes kyllingekødet i. Hæld æggeblandingen over og bag tærten i ca. 30 minutter. Lad den gerne stå og samle sig lidt, før den serveres.

Jeg serverede en supersund ( 🙂 ) sur-sød gulerodssalat til. Masser af revet gulerod, lidt ristet kokosmel og solsikkerkerner og drysset med rosiner. Her over en dressing af sesamolie og rapsolie, citronsaft, salt og peber.

Det er absolut ikke den største køkkenkunst – men det smagte udmærket, med sine klare farver lyste maden op.

“Dagene længes, vinteren strenges” – sĂĄdan opleves det, nĂĄr man stikker næsen udenfor. Koldt og klart.

God onsdag.

Jette