Adgangskodernes hemmeligheder

Har du nogensinde tænkt på det? At de mange adgangskoder, vi har til det ene og det andet, ofte fortæller en historie?

Det havde jeg ikke tænkt på, før jeg forleden læste en artikel i Kristeligt Dagblad, som netop behandlede det emne. Og jeg synes det er en sjov tanke. At de koder, vi til tider er trætte af at skulle kunne og huske, at de på den anden side kan fortælle noget om os, eller minde os om noget.

Venter på at blive logget på

Jeg begyndte at tænke over mine egne koder, og kan godt se, at der ligger mange historier gemt i dem. Også hemmeligheder, som kun jeg kender til 🙂 Og kommer til at kende til.

Jeg havde for mange år siden en kollega, som brugte flyvemaskine mærker som adgangskode til sin computer. Det kan jeg huske, at jeg syntes var mærkeligt – nok også fordi jeg højst kan to mærker, så der ville jeg snart løbe tør.

Men i bakspejlet kan jeg godt se et mønster. Når først børns og kæledyrs navne er brugt, så blev det til årstider og højtider, hvorefter det blev til steder, datoer og begivenheder, der dukkede op. Og da bilerne blev skiftet, så kom de også med som adgangskode 🙂

Problemet eller udfordringen med koderne er, at de skal skiftes, og vi skal huske, hvilken kode gjaldt hvilken hjemmeside. Så stik imod alle anbefalinger, så er mine skrevet ned – hemmeligt og hvor kun jeg finder dem 🙂

Men jeg tror, at jeg fremover vil se med lidt mildere øjne på de mange koder, og i stedet glæde mig over de små historier og minder, de faktisk også kan rumme.

Hvilken pudsig detajle fra vores rige liv, som dette indlæg kom til at handle om.

Jette

En lille gul erantis og lækker æblekage

Forrige indlæg

Løgtærte med bacon

Næste indlæg

De sidste bær i fryseren …

2 Kommentarer

  1. Lene

    Sjov tanke, og jeg har fundet et trick til at hjælpe mig, jeg sætter et tal bag koden og dermed så kan jeg nøjes med at skifte dette tal ud, og når jeg er nået til 9 og skal starte forfra, så accepteres det ofte at jeg starter forfra med 1 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Lene. Fin pointe, ja det gælder virkelig om at få fundet et system der fungerer for en. Jeg tænker også, at du må have mange forskellige adgangskoder, så er det vigtigt, at det bliver enkelt og frem for alt – muligt at huske 🙂
    god søndag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal