Vi har passeret den 2. februar, som i følge gammel talemåde var lig med, at vi så var halvvejs i vinteren. Halvvejs i perioden fra 1. november til  1. maj. Umiddelbart kan vi godt synes, at det næsten er forår, det mærkes tydeligt, at dagene er blevet længere – faktisk er de snart tiltaget med 2½ time. Men der er et stykke tid til lyse nætter og bøgeblade og alt mulig andet dejligt i den boldgade 🙂

Men halvvejs i vinteren, så er det okay, at begynde at tømme nogen af bærposerne i fryseren. Selv om det er med lidt bævende hænder, for hvad nu hvis man pludselig fik brug for dem? Ja, så må vi finde på noget andet 🙂

Så i går blev der lavet lidt syltetøj af de sidste jordbær, supplereret med lidt brombær. Der er ikke så meget sukker i, så holdbarheden er ikke så lang. Men portionen er lille, så jeg tror nu nok, at det når at blive spist, før det bliver dårligt. Faktisk skal jeg bruge det til noget i morgen – jeg glæder mig til at vise det.

Jordbærsyltetøj

150 gr. jordbær

60 gr. sukker

½ tom vaniljestang

½ tsk. citronsaft

Sukker, bær og vaniljestang står og safter lidt, før det hele bringes i kog. Koger uden låg ved svag varme ca. 5 – 10 minutter, smag til med lidt citronsaft.

Jeg har fået en ny minihakker(mere om den en anden dag) og der kørte jeg syltetøjet på. Så er der ikke flere hele bær tilbage 🙂

Kommes på et rengjort glas, der evt. er skyllet i lidt spiritus.

Opbevares i køleskab.

Det bringer lidt duft af sommer med sig.

Men egentlig er jeg glad for, at det stadig er tid at hygge sig inden for.

God weekend.

Jette