Jeg mindes i min ungdom at have været medlem af en madklub. Noget med at mødes en gang om ugen på skift hos hinanden, og hvor værten så havde lavet enkel aftensmad, som blev nydt i fællesskab, og så gik man ellers hver til sit. Jeg har siden tænkt, at det vil jeg faktisk gerne prøve igen. Det er en hyggelig og ikke så forpligtende måde at være sammen på.

Vi har ikke fået etableret en madklub endnu 🙂 Men jeg inviterede Oles bror og svigerinde på aftensmad med dogmet in mente. Og vi havde en hyggelig aften.

Maden var helt grøn. Eller rettere den var meget efterårsagtig i farverne. De smukke hokkaido græskar er over alt lige nu, og de kan bruges til andet en suppe. Jeg lavede fyldte græskar og bagte dem i ovnen. Og så fik de følgeskab af ovnbagte kartofler, hjemmelavet aioli og et solidt foccaciabrød. Det lagde til sammen en solid bund 🙂 Og så sluttede jeg af med en utraditionel citronmåne.

Maja Vase laver de smukkeste kager – og i bogen “Majas desserter” fandt jeg opskriften på den lækreste citronmåne. Mørdej, mazarin og til sidst syrligt lemoncurd. Det smager virkelig dejligt.

De bagte hokkaido ser festlige ud, men er ret enkle at lave. Og mætter virkelig godt. Jeg havde fyldt to og her var mere end rigelig med mad til fire personer. Opskriften her er lidt på øjemål – og til et hokkaido. Fyldet kan varieres, alt efter hvad køleskabet lige råder over.

Fyldt og bagt hokkaido

1 hokkaido

Fyld:

1 løg, 2 fed hvidløg, 1 gulerod, 1 persillerod, 200 gr. champingoner, et par kugler frossen spinat eller grønkål

1 kugle mozzarella

salt og peber

Hokkaidoen udhules, og kernerne kasseres (og kommes på komposten). Alt fyldet skæres i små tern og svitses på panden i lidt olie i ca. 10 minutter og smages til med salt og peber.

Fyld hokkaidoen godt op og lav så et hul i midten, hvor mozzarellaen placeres. Er der mere fyld kommes det oven på.

Nu lægges låget på og det hele bages i ovnen ca. en time ved 200 grader.

Sæt den bagte hokkaido på et fad og skær den midt over – og så er der serveret 🙂

Som sagt, du bliver godt mæt. Og ikke mindst så bliver man glad af de mange farver, især på en dag, hvor det havde regnet og været gråt hele dagen.

God onsdag.

Jette