Jeg tror aldrig, jeg har smagt lemoncurd før.
Men med økologiske citroner i køleskabet var der basis for at prøve at lave det. Inspirationen kom af at jeg igen havde bladret i en kogebog, og der set en lækker kage, hvor der netop var lemoncurd i som noget af fyldet.
Og med mine nye intentioner (fra hvad vil du virkelig?), så havde jeg besluttet, at der skulle være kirkekaffe efter gudstjenesten i morgen – inden jeg gik på en uges ferie 🙂 Og til kaffen selvfølgelig lidt hjemmebagt og sødt. Små petit four med hindbær og en tærte med blandt andet lemoncurd. Det kommer der mere om – men i første omgang bliver det:
Lemoncurd
1 æg fra en frimodig høne
1 økologisk citron, revet skal og saft
60 gr. rørsukker
30 gr. smør, i tern
Bland det hele i en gryde og sæt det over middelvarme og pisk hele tiden, indtil massen bliver cremet og lækker tyk. Den må dog ikke koge, så vil det skille.
Kom massen i et helt rent glas og sæt i køleskab.
Der lyser det op og ser indbydende ud 🙂
Som det også gør på dagens morgenmad. Ribssiruppen fungerer i øvrigt stadig rigtig godt 🙂
Ordet curd er engelsk og betyder egentlig ostemasse – men lemoncurd har intet med ost at gøre 🙂 Så hvordan navn og produkt er blevet koblet sammen står hen i det uvisse. Måske det hænger sammen med konsistensen. For lemoncurd minder lidt – og ikke ret meget – om blød flødeost.
Men uanset hvad – så smager det utrolig godt.
Endnu en varm og solrig dag ligger åben.
Jette
Anonym
Lemoncurd er superlækkert på ristet brød – rigtig engelsk smag. Måske skulle du invitere vores præst på bagekursus? Nå skidt – bare han holder nogle gode prædikener, og det gør han, så kan menighedsrådet og andre venlige sjæle lave kirkekaffen 🙂
Jette Holm Rosendal
Det lyder som en rigtig god fordeling 🙂 og rart, når man kan hjælpes ad med opgaverne. Mange hilsner Jette